Hronika

[ Izvor: Mediji ]

18. 06. 2024. 18:16 5

Ovako je Belivukov i Šarićev saradnik izručen Srbiji: Pao najopasniji ubica kavačkog klana (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju i Policijske uprave za grad Beograd, ekstradirali su danas letom iz Barselone za Beograd, M. B. (42), za koga se sumnja da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Darka Šarića i Radoja Zvicera.

U pitanju je Milinko Brašnjović koji se sumnjiči da je 19. januara 2020. godine učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, kada su u Atini ubijeni državljani Crne Gore Stevan Stamatović i Igor Dedović.

Po sletanju na aerodrom u Beogradu danas, Brašnjović je u pratnji pripadnika SBPOK i PU za grad Beograd sproveden u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, saopštio je MUP.

Brašnjović koji se pominje kao izvršilac nekih od najsurovijih zločina kavačkog klana, a za koga se proneo glas da su ga ubili njegovi saradnici iz ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, uhapšen je u velikoj međunarodnoj akciji u Španiji 27. februara 2024. godine u mestu Benidorm u Španiji, u saradnji policijskih službenika SBPOK-a i španske Nacionalne policije FAST tima.

U pitanju je čovek koji zna mnoge tajne kavačkog klana, a zanimljivo je da je on druga generacija mafije, a njegova porodica je odranije poznata široj javnosti jer mu je i otac, Mika Brašnjević, svojevremeno hapšen kao deo takozvane "putarske mafije".

Mlad ušao u kriminalni svet

Inače, Brašnjović je vrlo mlad ušao u svet organizovanog kriminala.

Naime, on je bio u prvoj ekipi "vračaraca" na čijem čelu se tada nalazio pokojni Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, još pre nego što je postao vođa navijačke grupe Partizana "Janjičari". Pomenutu grupu davne 2010. godine uhapsila je policija zbog preprodaje droge.

Član te grupe bio je i Nikola Vušović, sada označen kao vođa kriminalne grupe "vračarci". Članovi grupe su procesuirani i osuđeni u Specijalnom sudu u Beogradu, a kao organizator bio je označen upravo Stanković, međutim, nikada nije otišao na izvršenje kazne.

Stanković je u međuvremenu postao vođa Grobara i ubijen je 2016. godine, a posle njegove smrti Brašnjović ostao u kontaktu sa njegovim "zamenikom" Veljkom Belivukom i preko njega sa kavačkim klanom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati