Hronika

[ Izvor: Mediji ]

06. 06. 2024. 14:33 0

Dabetić negirao ubistvo transrodne devojke, nije želeo da iznese odbranu

U Višem sudu u Beogradu Ognjen Dabetić (34) je negirao da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način lišio života N. M. (18). Dabetić je rekao da nije kriv za krivično delo za koje se tereti, ali nije želeo da iznosi odbranu.

U nastavku suđenja je svedočio Milivoje M. otac ubijene transrodne osobe N. M, koji je rekao da se ne seća svog iskaza iz tužilaštva jer je bio u šoku zbog čega mu je iskaz pročitan.

U tom iskazu on je naveo da je znao da se N. M. viđa sa Dabetićem, koga je oštećena osoba oslovljavala sa „Ogi“ i da je čuo od nje da ide kod optuženog nekoliko puta, ali nije znao koja je priroda njihovog odnosa.

Otac žrtve je tad ispričao i da je N. M. uglavnom kada ide kod Dabetića prekidala telefonsku vezu jer je rekla da on neće da je pusti u stan dok priča telefonom.

Milivoje M. je ispričao i da je N. M. bilo teško jer je transrodna osoba, da su je “šikanirali” i nije mogla da nađe posao.

Nakon nestanka, kako je ispričao, zajedno sa suprugom je tražio N. M.

Oštećeni je istakao imovinsko-pravni zahtev i pridružio se krivičnom gonjenju.

Za sledeće suđenje koje je zakazano za 22. jul pozvana je majka ubijene i još dva svedoka.

Dabetić se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u julu prošle godine branio ćutanjem, dok je policajcu koji je nešto pre toga došao u njegov stan u centru Beograda, priznao da je ubio N. M.

Policajac je koji je prvi ušao u Dabetićev stan nakon njegovog zločina, svedočio je letos u istrazi da je u stanu odmah osetio miris hemikalija. Prema njegovim rečima, stan je bio mračan i u haosu, a na šporetu je bila crvena fleka nalik na krv. Dabetić mu, kako je rekao, najpre nije dozvolio da „baci pogled u stan“, ali se ipak predomislio i pustio ga.

U jednom momentu policajac ga je pitao da li je N. M. unutra, na šta je Dabetić slegnuo ramenima i potvrdno klimnuo glavom, nakon čega mu je skrenuo pažnju da ne ulazi u kupatilo „zbog sebe“, gde je inače pronađeno raskomadano telo N. M, objavili su mediji.

Ubrzo je Dabetić, prema svedočenju policajca, priznao da je 15-20 dana ranije nakon svađe, N. M. udavio kablom i njeno telo isekao i polio hemikalijama.

Iz optužnice proizilazi da je Dabetić nakon ubistva po dogovoru preko aplikacije za upoznavanje, došao u stan jednog muškarca, koji je posvedočio da je Dabetić tada bio drogiran i da mu je pričao kako su mu ruke suve od kiseline.

Dabetić se nalazi u pritvoru od hapšenja.

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 17. i 18. juna prošle godine u iznajmljenom stanu u centru Beograda u kojem je prijavljeno stanovao, iz niskih pobuda – mržnje i netrpeljivosti na podmukao način, lišio života N. M. (18), s kojom je prethodno bio u emotivnoj vezi.

To je, kako se sumnja, učinio zbog subjektivnog osećaja izneverenosti i ponašanja N. M. prema okrivljenom, koje je posledica njegove nemogućnosti da prihvati prekid veze i komunikacije i insistiranja oštećene na nastavku veze.

Dabetić se tereti da je najpre obnovio kontakt i susrete sa N. M, pa je kritičnog dana zloupotrebio poverenje i emotivnu vezanost tek punoletne oštećene, pozvavši je da dođe kod njega u stan, gde je s njom ušao u svađu i fizički sukob, a potom je udavio kablom.
Potom je telo raskomadao u kupatilu, a delove tela stavio u plastične kante i polio hemikalijama.

Okrivljenom je na teret stavljeno teško ubistvo na podmukao način i iz drugih niskih pobuda, iz člana 114. stav 1, tačka 1 i tačka 5.

Prema pisanju medija, transrodna osoba Noa Milivojev (18) nestala je 17. juna prošle godine kada je krenula kod Dabetića u čijem stanu je 6. jula 2023. godine pronađeno njeno telo.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati