Hronika

[ Izvor: Novosti ]

05. 06. 2024. 14:51 14

Do tuče u kojoj je ubijen brat potpredsednika Vlade BiH došlo zbog krem bananice?!

"Dečaka poznajemo odranije. Tog popodneva smo mu dali novac da ode do prodavnice i kupi nam po vodu i krem bananicu. Posle izvesnog vremena on se vratio sa flašicama vode, ali bez čokolade. Tada smo mu uzeli loptu i nismo hteli da je vratimo. On je otrčao kući".

Ovo su, kako saznaju "Novosti", između ostalog, tokom saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, u Odeljenju za maloletnike, ispričala dvojica tinejdžera, optužena za teško ubistvo. Oni su osumnjičeni da su 26. maja, nogama i rukama nasmrt pretukli Đorđa Mijatovića (37), rođenog brata Vojina Mijatovića, potpredsednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Zločin se dogodio u parkiću, u Ulici Dragice Končar, na Voždovcu, oko 17.30.

- Dečakov otac je onda izašao iz zgrade, prišao mi i počeo da se svađa, u stilu kakvo je to ponašanje, što mu uzimate loptu. Onda mi je udario šamar i krenuli smo da se bijemo. Kada smo pali, ja sam ustao i onda smo ga udarali nogama po glavi i telu - ispričao je mlađi tinejdžer.

Posle batinanja, Mijatović je bio izvesno vreme svestan, čak je hodao i pričao, ali mu je ubrzo postalo toliko loše, da je dobio epileptični napad. Prebačen je Urgentni centar, gde je ponovo došlo do napada, a potom i infarkta. Ubrzo je preminuo. Obdukcija njegovog tela pokazala je da je preminuo usled teških povreda glave i naprsnuća lobanje.

- Pre tog događaja Mijatović nije bio bolestan, niti je ikad imao simtome epilepsije ili srčane probleme - navodi izvor "Novosti" iz istrage.

Brutalno prebijanje Mijatovića zabeleženo je i na kamerama, kao i bekstvo dvojice tinejdžera posle toga.

Mlađi tinejdžer (15) je uhapšen sutradan, dok se stariji (16) predao dan kasnije. Inače, mlađi osumnjičeni ima debeo dosije u policiji i prijave za nasilje i tuče. U toku mu je suđenje u Višem sudu u Beogradu, Odeljenju za maloletnike, zbog učestvovanja u tuči. Optužen je da je bio deo grupe koja je napala jednog doktora i njegova dva sina, krajem decembra prošle godine u istom delu Voždovca, gde je pretučen Mijatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati