Hronika

[ Izvor: Radar ]

30. 05. 2024. 16:30 2

Dokument koji pokazuje da je Vuk Cvijić dobio udarac pesnicom u glavu

Nalaz lekara sa Vojno-medicinske akademije (VMA), koja je u sredu, na dan napada, bila dežurna, potvrdio je da je novinar Radara Vuk Cvijić zadobio povrede u predelu vilice sa desne strane.

U izveštaju, koji se nalazi na ovom linku, precizira se da Cvijić ima nagnječenje mekih tkiva i dodatno se upućuje na pregled kod maksilofacijalnog specijaliste. Lekar sa VMA odredio je i medikamentnu terapiju.

Cvijić je na VMA otišao nakon što ga je u sredu oko 13 časova u centru Beograda, u Kosovskoj ulici, pesnicom udario Milan Lađević, suvlasnik Medijske mreže, u čijem je sastavu i tabloid Srpski telegraf i prorežimski portal Republika.

U svojim medijima, Lađević je negirao da je udario Cvijića i objavio seriju tekstova u kojima je optužio novinara Radara da je on njega napao i da je inscenirao pad. U jednom od tekstova, portal Republika plasirao je i laž da je Cvijić odbio saslušanje u policiji, piše Radar.

- Istina je da je novinar Radara, neposredno nakon incidenta, pre Lađevića dao izjavu pripadnicima policijske patrole iz PU Stari grad, koja je na uviđaj došla po pozivu Verana Matića, člana Radne grupe za bezbednost novinara, koga je Cvijić prethodno obavestio o napadu - ističe Radar.

Celo popodne u sredu, od 15.45 do 21.34 sati, Cvijić je proveo na pregledima na VMA, a u četvrtak u 10.40 dao je i zvaničnu izjavu u prostorijama PU Stari grad. Tom prilikom je ponovio da ga je Lađević prvo verbalno, a potom i fizički napao.

- Lađević mi je zadao udarac zatvorenom šakom u predelu desne strane brade, ja sam usled tog udarca pao na trotoar i tom prilikom mi je pukao displej od mobilnog telefona - navodi se u zvaničnoj službenoj belešci PU.

Podsećamo da je Lađević u izjavama za medije tvrdio da je Cvijić sam pao, a i ovog četvrtka u 10.55 Republika je objavila tekst sa naslovom "Ovo je dokaz da Milan Lađević nije udario Vuka Cvijića! I opozicioni političari priznali na N1", što demantuje nalaz lekara sa VMA.

Mnoge javne ličnosti nakon napada javno su se oglasile i pružile podršku novinaru Radara Vuku Cvijiću. Redakcija Radara poslala je juče i otvoreno pismo nadležnim državnim organima i poručila da neće dozvoliti da se i ovaj napad zataška, kao što se ispod tepiha guraju brojne afere, mnoge od onih koje je upravo Cvijić razotkrio svojim istraživačkim tekstovima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati