Hronika

[ Izvor: Blic ]

28. 05. 2024. 10:30 7

Tinejdžer (16) saslušan zbog ubistva, Tužilaštvo traži pritvor

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je Višem sudu da se maloletniku (16) koji se sumnjiči za teško ubistvo Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Bosne i Hercegovine odredi pritvor, saznaje Blic.

Kako se navodi, Tužilaštvo je predložilo pritvor zbog postojanja osnove sumnje zbog opasnosti da bi maloletnik boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i jer postoji osnovana sumnja da bi mogao da ponovi krivično delo.

- Mera pritvora je predložena i zbog uznemirenja javnosti - kaže izvor Blica.

Maloletnik uhapšen zbog ubistva

Prema nezvaničnim saznanjima, mladiću (16) se na teret stavlja krivično delo - teško ubistvo.

Inače, policija je identifikovala i drugog osumnjičenog, koji je takođe šesnaestogodišnjak, i za njim se intezivno traga.

Mijatovića udarali u glavu

Maloletnici se sumnjiče da su Mijatoviću zadali udarce u glavu.

Kako je ranije bilo reči, Mijatović je preminuo na realizaciji. Lekari nisu uspeli da završe svu dijagnostiku kada je on preminuo. Obdukcija je, prema nezvaničnim saznanjima, pokazala da je dobio šest udaraca u glavu, od kojih je jedan bio u predelu slepočnice. Upravo je taj udarac izazvao pucanje lobanje, što je dovelo do epi napada i infarkta.

- Huligani su dečaku koji ima desetak godina uzeli loptu i šutnuli je. Dečak je otišao kod oca i požalio se, nakon čega je Mijatović sišao i rekao im da ostave dečaka na miru. Tad su se huligani zaleteli i krenuli da ga neprestano udaraju. Skakali su mu po glavi. Šutirali ga. Od toga mu je naprsla lobanja. Hteli su i da ga zapale bakljom - rekao je poznanik Mijatovića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati