Hronika

[ Izvor: N1 ]

20. 04. 2024. 13:01 9

"Tužilaštvo da ispita ko je odgovoran za smrt osumnjičenog"

Novinar nedeljnika Radar Vuk Cvijić za N1 kaže da tužilaštvo treba da ispita ko je kada i kako naneo povrede koje su prouzrokovale smrt D. D. (40), brata jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje devojčice Danke Ilić.

Prema pisanju Radara, veštačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu ustanovljeno je da je D.D. (40) umro nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru.

Cvijić za N1 kaže da je zaključak obdukcije da su brojne povrede uzrok smrti i da je zbog toga smrt nasilna, a ne prirodna kako je MUP naveo u saopštenju neposredno nakon njegove smrti. On dodaje da su u obdukcionom nalazu detaljno opisane povrede koje su pronađene na telu D.D.

Govoreći o odgovornosti za saopštenje MUP-a da je lekarski izveštaj pokazao da je reč o prirodnoj smrti, odnosno da je preminulom pozlilo, Cvijić ističe da na odgovore na to treba da uputi tužilaštvo i sud.

„Tužilaštvo treba da ispita ko je, kada i kako naneo povrede koje su prouzrokovale smrt čoveka. Tužilaštvo ima načine da to uradi i to je neka normalna dalja istraga koja treba da se sprovede. U toj istrazi bismo trebalo i da dobijemo odgovor i zašto je prvo saopštenje MUP-a bilo takvo iako nije obavljena obdukcija“, kaže on.

Komentarišući navode nadležnog tužilaštva da još nije dobilo obdukcioni nalaz, Cvijić navodi da je uobičajeno u ovim slučajevima da se nakon obdukcije usmeno obaveštava tužilac.

„Tužilaštvo ne mora da čeka zapisnik da bi reagovalo, ali neka dobiju taj zapisnik i nek reaguju bar tada“, kaže Cvijić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati