Hronika

[ Izvor: Kossev ]

13. 04. 2024. 15:37 0

Srbin (39) uhapšen na Brnjaku

Srbin S. S. (39) uhapšen je na Brnjaku, zbog, kako je rekao zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani, "remećenja Ustavnog poretka Kosova.

On je uhapšen oko podneva na samom prelazu, prenosi KoSSev. Trenutno je na saslušanju, a Eljšani nije izneo druge detalje.

Kako KoSSev saznaje, u pitanju je Srbin koji je u jesen 2021. godine ranjen vatrenim oružjem tokom akcije specijalnih policijskih jedinica na Severu.

Srpske vlasti su optužile Kosovsku policiju za neosnovano ranjavanje. Kosovska strana je tada navela da tek treba da se utvrdi sa koje strane je metak došao. Prema svedočenjima više meštana, on nije bio učesnik u protestima tada.

Kancelarija za KiM: Ispitati slučaj

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju zatražila je od međunarodne zajednice da ispita slučaj hapšenja S. S. iz Zvečana na administrativnom prelazu Brnjak, ocenjujući da je reč o zatrašivanju.

Privođenje, kako je ocenila Kancelarija za KiM, nastavak je zastrašivanja i provokacija kojima je izložen kako bi napustio svoje ognjište, ali je prilika da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira, dok god je Aljbin Kurti na vlasti.

Kancelarija za KiM zatražila je od međunarodne zajednice da se uključi i isprati taj slučaj, jer Priština Srbima na KiM "ne garantuje niti poštuje ikakva prava".

On je, kako je navedeno, bio u trenutku hapšenja sa suprugom, navela je Kancelarija za KiM, koja mu je obezbedila advokata.

- Reč je o Srbinu koji je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od pripadnika Rosu policije koja je tada upala na sever KiM kako bi izazvala incidente - navela je Kancelarija za KiM, dodajući da se mesecima oporavljao od posledica ranjavanja.

Metak je tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dete.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati