Hronika

S. M.

05. 04. 2024. 17:05 42

Uhapšeni SNS predsednici mesnih zajednica, ojadili budžete

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapšeno je sedam osoba, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja i jedna osoba zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Reč je o predsednicima Saveta mesnih zajednica u okviru grada Leskovca N.S. (1991.), Z.T. (1982.), D.S. (1970.), I.M. (1975.), M.S. (1961.), N.T. (1971.) I M.K. (1984.), dok je A.S. (1986.) odgovorno lice preduzetničke radnje iz Grdelice uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

- Kako se sumnja A.S. je od 2021. godine do kraja 2023. godine podstrekavao predsednike Saveta mesnih zajednica sela kod Leskovca da njemu kao navodnom izvođaču građevinskih radova overe račune i izvrše isplatu novca u ukupnom iznosu od 7.470.300,00 dinara, iako su znali da ti građevinski radovi, gde su investitori bili navedene mesne zajednice, nisu izvedeni - piše u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Kako se objašnjava, navedeni novac je prethodno prenet sa računa budžeta grada Leskovca na račune mesnih zajednica, čime je naneta šteta budžetu grada Leskovca, a preduzetničkoj radnji iz Grdelice omogućena protivpravna imovinska korist u navedenom iznosu.

- Osumnjičenima je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu - dodaje se u Višem tužilaštvu u Nišu.

O ovim hapšenjima je na konferenciji za novinare govorio i Nenad Zdravković, opozicioni odbornik u Skupštini grada Leskovca iz GG "Za Leskovac - Zajedno", tvrdeći da su svi funkcioneri Srpske napredne stranke.

- Vrednost tih projekata nije bila mala, ukupno 27 miliona dinara. Sve te mesne zajednice su realizovale te projekte preko jedne firme, koje je ugašena nekoliko dana nakon izbora, i čiji je vlasnik iz Grdelice. Sve mesne zajednice su na identičan način plasirale projekte - rekao je Zdravković.

Kako dodaje tu se neće stati sve dok se čitav lanac ne razotrkije.

- U ponedeljak ćemo nastaviti razotkrivanje. Govorićemo o toj firmi koja je išla preko lica koje je povezano sa lokalnim funkcionerima - kazao je Zdravković na konferenciji za novinare.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati