Hronika

[ Izvor: Danas ]

04. 04. 2024. 07:33 4

Austrijska policija: Na snimku i fotografijama iz Beča nije Danka Ilić

Austrijska policija saopštila je rano jutros da se veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale devojčice iz Bora može jasno i bez ikakve sumnje isključiti.

Rano jutros austrijska policija oglasila se saopštenjem o Danki Ilić i snimku dve Rumunke, koje su dovedene u vezu s nestankom devojčice s obzirom na to da je s njima snimljeno dete koje fizički podseća na malu Danku.

Srpski državljanin koji živi u Beču, navodi se u saopštenju, prijavio je srpskim vlastima da je na tramvajskoj stanici Šotenring primetio malo dete u pratnji dve odrasle žene.

„Konstatujući sličnost između devojčice i skoro dvogodišnjeg deteta nestalog u Srbiji, on je napravio video snimak troje ljudi i podelio ga sa srpskim vlastima. Pošto su rođaci nakon pregleda slika izjavili da se najverovatnije radi o nestaloj devojci, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. aprila 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužilaštva. Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt“, ističe se u saopštenju bečke policije, prenosi Danas.

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak, 26. marta, u borskom naselju Banjsko polje, a potraga za njom danas ulazi u deseti dan.

Podsećamo, devojčica je navodno viđena 30. marta u Beču u pratnji dve državljanke Rumunije.

Srpska policija odmah je reagovala, a Interpol je izdao žutu poternicu kako bi sve države sveta reagovale ukoliko je negde vide.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati