Hronika

[ Izvor: Vreme ]

30. 03. 2024. 10:02 9

Rukovodilac u EPS uhapšen zbog krađe ordenja!

Među uhapšenima i pritvorenima za krađu 43.000 ordenja iz SIV-a nalazi se i Ivica Zdravković, aktuelni rukovodilac u sektoru javnih nabavki kompanije EPS, saznaje Vreme u Elektrodistibuciji Srbije.

On je poznat kao neko ko je blizak Damiru Handanoviću, suprugu ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović, navodi Vreme. Međutim, ministarka ističe da te tvrdnje nisu tačne.

- Netačne su informacije da je rukovodilac EPS-a Ivica Zdravković "izuzetan prijatelj sa mužem aktuelne ministarke u tehničkoj Vladi Republike Srbije", kao i da je "poznat kao neko ko je blizak Damiru Handanoviću, suprugu ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović" - navedeno je u demantiju koji potpisuje ministarka Dubravka Đedović Handanović, a koji šalje Skupština EPS AD.

Zanimljivo je da se ministarka Đedović Handanović nalazi i na mestu predsednika Skupštine EPS AD, kao ovlašćeni predstavnik Osnivača ove kompanije.

Vreme saznaje da je Zdravković uhapšen pre devet dana, prošlog petka, i da mu je određen pritvor do 30 dana.

Pripadnici policije su ga uhapsili na radnom mestu.

U do sada objavljenim informacijama u medijima, nije pominjano njegovo ime, već samo inicijali - I. Z. (53).

Inače, radi se o "stručnjaku" koga je bivši v. d. direktora EPS-a Miroslav Tomašević smenio, ali ga je novo rukovodstvo EPS-a odmah po Tomaševićevoj smeni vratilo, a zatim čak i unapredilo u upravljačkoj strukturi, u sektoru javnih nabavki.

- Radi se o Grčićevom kadru, koji je inače izuzetan prijatelj sa mužem aktuelne ministarke u tehničkoj Vladi Republike Srbije, koji je u vreme Grčićevog upravljanja EPS-om bio stalno prisutan u upravnoj zgradi kompanije, a samo je Grčić znao razloge zašto je tu - kaže izvor portala Vreme.

Šta se do sada zna o ovom slučaju?

Četiri osobe u pritvoru i dve na poternici - dosadašnji je epilog nestanka 43.000 državnih odlikovanja iz Palate Srbije, jedne od najzaštićenijih zgrada u državi i sedišta više ministarstava.

Tužilaštvo je slučaj okarakterisalo kao "tešku krađu" državne imovine "izuzetno velike vrednosti", za koju sumnjiči deset osoba.

Dok se ispituju svedoci i "radi na rasvetljavanju svih detalja", ni više od deset dana nakon što je javnost obaveštena o ovom slučaju, nema spiska šta je tačno i kako ukradeno iz Palate Srbije.

Poznato je da je krivično delo izvršeno od 2009. do 2018. godine.

Dok su mediji u inicijalima osumnjičenog S. H, prepoznali bivšeg državnog sekretara Slobodana Homena, on je u saopštenju za javnost demantovao da je učestvovao u iznošenju ordenja iz Palate Srbije.

Tužilaštvo nije saopštilo koliko vrede odlikovanja koja se vode kao ukradena.

Elektrodistribucija: Nismo izvor navedenih podataka

- Povodom vesti koju je objavio časopis Vreme pod naslovom "Rukovodilac u EPS među uhapšenima za krađu ordenja" Elektrodistribucija Srbije vas obaveštava da ne raspolaže nikakvim podacima objavljenim u ovom tekstu, niti je Elektrodistribucija Srbije izvor navedenih podataka. EDS posluje kao samostalno privredno društvo u vlasništvu Republike Srbije i nezavisno je od poslovanja Elektroprivrede Srbije (EPS) i nema podataka u vezi sa zaposlenima niti poslovanjem EPS-a - saopšteno je iz Elektrodistribucije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati