Hronika

[ Izvor: Kurir ]

29. 03. 2024. 06:05 9

ČETVRTI DAN POTRAGE ZA DEVOJČICOM DANKOM: Nađene rupe u blizini kuće, bageri prekopavaju kanal

Potraga za devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko Polje, ušla je u četvrti dan, a i dalje nema jasnih informacija o sudbini deteta.

Prema poslednjim saznanjima Kurira, u blizini kuće gde je Danka poslednji put viđena otkrivena je rupa koja je povezana s kanalom dugim deset kilometara a koji vodi ka lokalnom rudniku. Na licu mesta je teška mehanizacija koja raščišćava teren.

Tokom jučerašnjeg dana policija je obavila i informativni razgovor sa roditeljima devojčice, Milošem i Ivanom. Roditelji devojčice su satima bili u policijskoj stanici a zasad nema novih informacija o sudbini male Danke.

U jednom trenutku je na terenu je bio i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je tokom prošle večeri helikopterom stigao u Bor.

Inače, Sirijci Bashar T, Zakuan T. i Muhamed T. uhapšeni su juče u BiH u Hadžićima zbog sumnje da su na TikToku objavili snimak tvrdeći da imaju saznanja o nestanku Danke Ilić. Sva trojica su Sirijci koji žive u Sarajevu, a za informacija o detetu tražili su 50 hiljada KM (oko 25.000 evra).

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara. Kako je saopštio MUP, intenziviran je rad na pronalasku devojčice i neće se odustati dok dete ne bude nađeno.

Zbog nestanka Danke Ilić se po prvi put u Srbiji aktivirao sistem popularno nazvan "Amber alert", zvaničnog naziva "Pronađi me", kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati