Hronika

[ Izvor: Mediji ]

26. 03. 2024. 15:44 3

Belivuk: Zašto tužilac nije podneo krivičnu protiv mene kad sam rekao da sam rušio u Savamali?

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je optužena za sedam ubistava, otmice, trovinu drogom i oružjem kao i silovanje mladića na stadionu Partizana, nastavljeno je ovog utorka u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem dokaza sa dešifrovane Skaj aplikacije.

Odmah na početku ročišta, nakon prozivke prisutnih, za reč se javio optuženi Miloš Budimir, na šta je sudija imala konstataciju da je on zamenio Marka Miljkovića, koji se ranije uvek prvi javljao za reč.

- Možda sam ga zamenio, možda ne. On je moj brat. Hteo sam da kažem da je Lalić ranije pričao, kada je govorio o falsifikatu, da mu je Miljković rekao da pribavi falsifikat za vozilo Zdravka Radojevića, mercedes S klase, dakle pribavio je falsifikat. Juče je rekao da je nabavio i da je poslao. Tada je rekao da je pribavio falsifikat i rekao je i juče. Kaže, S klasa se vodila na Zdravka Radojevića i pribavili smo ovlašćenje. Lepo piše da je to učinio - rekao je Budimir i dodao:

- Imam još nešto, moje mišljenje je da tužilac pokušava da izađe iz ovog predmeta kako bi mogao da podnosi krivične prijave protiv Belivuka. Ja mu savetujem da to ne radi, ima svoje pomoćnike, lažove i marionete, okrivljene saradnike, ima fotošopirane slike i montirane poruke na raznim jezicima. Sve je prevara i falsifikat. Juče je tužilac rekao da Belivuk ometa suđenje i da će da ga tuži za to, nisam stručnjak kako se to tačno kaže. Savetujem ga da uradi isto za Lalića, kada je ispitivan, vređao nas je a niko osim vas sudija ga nije prekinuo.

Posle Budimira za govornicu je izašao i okrivljeni Marko Miljković.

- Ja podnosim zahtev za izuzeće postupajućeg tužioca. Juče je panično reagovao da mu se hitno daju transkripti. Sad cu da vam kažem zašto, dok je bio u ćeliji pored moje - Hrvatin mi je pričao da je bio u kancelariji kod tužioca i da ima najlon, ja mu nisam puno verovao jer laže, ali mi je rekao da, kada je pitao tužioca šta će najlon, rekao mu je ako ne bude govorio šta mu kaže, videće čemu služi najlon. Zato je juče tužilac panično reagovao na slike na kojima je najlon. Pristrasan je i zato tražim izuzeće - naveo je Miljković.

Za reč se javio i Veljko Belivuk.

- Osvrnuo bih se na ovo juče i zamoliću Vas da tužilaštvu još ne dostavite transkripte, pošto će danas, u četvrtak i u petak još svašta biti rečeno o njima, pa im dajte sve zajedno. Rekao je da sam ometao dokazivanje, ja nisam čuo da to ima kod nas, samo u američkim filmovima. Zašto tužilac nije podneo krivičnu prijavu protiv mene kada sam rekao da sam rušio u Savamali? On protiv Lalića ne može da podnese prijavu za falsifikat jer je i on falsifikator - rekao je Belivuk, a sudija ga je opomenula da ne vređa tužioca.

- Kad neko ne govori istinu, ja kažem da ne govori istinu, kad falsifikuje, ja kažem da je falsifikator. Ja sam ovde, koliko se sećam, okrivljeni. Mnogi političari su na televiziji rekli da imamo pravo da lažemo. To nije istina, mi imamo pravo da se branimo i ja to radim onako kako mi je zgodno - nastavio je Belivuk.

Pošto ga je sudija prekinula, on je rekao da ne zna više ni šta je hteo da kaže i da on ne podnosi zahtev za izuzeće.

Sudsko veće je donelo odluku da se odbijaju zahtevi o izuzeću tužioca Saše Ivanića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati