Hronika

[ Izvor: Blic ]

22. 03. 2024. 08:06 22

Osuđenici o smrti Stanimira: Stražari nisu reagovali

Dvojica osuđenika iz ćelije u kojoj je Stanimir Brajković (74) brutalno mučen do smrti prisustvovali su zastrašujućem zlostavljanju koje je pretrpeo nesrećni čovek. O tome su govorili pred nadležnim organima ukazujući da su od mnogih stražara tražili pomoć, međutim, kako su ispričali, svaka reakcija je izostala sve dok Brajkoviću nije pozlilo, pa su ga odveli kod doktora.

Protiv zaposlenih u zatvoru u Padinskoj skeli, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinski postupak kako bi utvrdili da li je i kojih propusta bilo u njihovom radu. Dotadašnji upravnik je smenjen i prebačen je na niže radno mesto, dok je sedmoro službenika suspendovano, piše Blic.

Takođe, Uprava je navela da je 2 dana pre Stanimirove smrti u poseti bila kancelarija Zaštitnika građana. Pored ove vrste odgovornosti u narednom periodu ispitaće se i njihova eventualna krivična odgovornost jer nisu reagovali na navodne prijave drugih osuđenika da Stanimira maltretiraju trojica zatvorenika.

Svedoci tvrde da su sve prijavili

- Dvojica osuđenika iz ćelije koji su bili svedoci svih maltretiranja starijeg čoveka kažu da su stražarima sve prijavljivali. Ti svedoci kažu da su se plašili za svoje živote te se nisu suprotstavili trojici nasilnika. Isto tako su ispričali da su od mnogih stražara tražili pomoć, međutim, svaka reakcija stražara je izostala sve dok Brajkoviću nije pozlilo. Tada su ga konačno odveli kod lekara - kaže izvor Blica.

Brajković je po dolasku u bolnicu toliko izgubio poverenje u zatvorsku Upravu da se i lekarima plašio da prizna da ga maltretiraju, te je rekao da "sam pada".

- Ti lekari nisu zahtevali detaljnije preglede koji bi otkrili pravu prirodu povreda i nisu uzeli u obzir da retko kada maltretirani osuđenici sami prijavljuju nasilnike - dodaje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati