Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

13. 03. 2024. 14:59 57

Skandal u MUP: Policajci Gašićeve jedinice se potukli u službenim prostorijama

Lider Narodnog pokreta Miroslav Aleksić objavio je na društvenoj mreži X (bivši Tviter) da je nedavno došlo do međusobne tuče pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO). Ovu informaciju potvrdio je i izvor Nova.rs, te da je do sukoba došlo na kolegijumu JZO, i to između rukovodioca, zbog čega je obavešten i Sektor unutrašnje kontrole (SUK).

Miroslav Aleksić objavio je na na društvenoj mreži X da je nedavno došlo do međusobne tuče pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata.

U objavi Aleksića je navedeno da pripadnici MUP ratuju međusobno po "mafijaškim pravilima", kao i da je deblji kraj izvukao službenik MUP Darko Đorđević zvani Ajkula.

- Darko Đorđević Ajkula, koji je radio na prisluškivanju, izgleda je slušao i svog šefa Marka Krička. Sumnja se da je razotkrio prljave poslove Krička, šefa Gašićeve JZO. Prvo su ga smenili na niže radno mesto, a onda ga napali i pretukli Kričak i ekipa usred sedišta MUP i jedinice. Ajkula zadobio teške telesne, naravno o tome se ćuti! I to nije prva tuča i sukob zaraćenih strana koji se vezuju za JZO. U danu kada je organizovan protest ispred Skupstine Grada, pripadnici JZO su proslavljali Novu godinu sa narodnim pevačicama. Proslava se takođe završila međusobnom tučom policajaca - napisao je Aleksić u objavi na mreži X.

Informacija o tuči potvrđena je i za portal Nova.rs od izvora bliskog policiji, a da skandal bude veći, tuča se dogodila u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

- Potukli su se pre otprilike 15 dana i to na kolegijumu JZO. O svemu je obavešten i Sektor unutrašnje kontrole, ali teško da će biti bilo kakvih posledica po učesnike tuče, jer su Marko Kričak, komandant JZO, i načelnik Sektora unutrašnje kontrole Goran Colić dobri prijatelji i zastupaju iste interese - objašnjava sagovornik portala Nova.rs koji je želeo da ostane anoniman.

Navodno su se sukobili prvo Kričak i Đorđević, ali su se umešala još četvorica policajaca lojalnih Kričku i pretukli Đorđevića koji je završio u Kliničkom centru Srbije, a on je i prijavio slučaj. Motiv tuče u policiji nije poznat, ali je najverovatnije kulminacija sukoba oko funkcija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 57

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati