Hronika

[ Izvor: Agencije ]

04. 03. 2024. 16:36 2

Antić štrajkuje glađu sve dok ga ne puste na slobodu

"Uhapšeni predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić u pritvorskoj jedinici novosadskog zatvora štrajkuje glađu od 1. marta i odlučio je da ne uzima hranu sve dok ne bude pušten da se brani sa slobode", rekli su FoNetu članovi njegovog advokatskog tima, nakon što su ga posetili.

- Štrajk glađu je Antićeva njegova poruka inspiratorima političkog progona kojem je izložen i montiranog procesa. Poručio je da će do kraja ostati istrajan u svojoj borbi za pravdu i istinu, a štrajk glađu je jedini način koji mu je trenutno na raspolaganju - preneli su advokati Antićevu poruku javnosti.

- Biću istrajan do kraja, pa neka me nose na duši oni koji me progone - istakao je Antić.

Njegov tim branilaca ovog ponedeljka je Višem sudu u Novom Sadu podneo žalbu na određivanje pritvora do 30 dana, a Apelacioni sud u tom gradu mora da u roku od 48 časova donese odluku.

Antić i generalni sekretar Vojnog sindikata Predrag Jevtić uhapšeni su pod optužbom da su proneverili 18 miliona dinara sredstava sindikata, a oni su sve te optužbe odbacili i proces nazvali poltičkim progonom zbog delovanja sindikata i ukazivanja na zloupotrebe u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati