Hronika

D. Ljutić

14. 02. 2024. 20:26 11

SLUČAJ BRAĆE PANIĆ Traži se "dobrovoljac" da preuzme svu krivicu?

U slučaju braće Uroša i Miloša Panića, vrlo ozbiljan faktor su akteri tih usluga "masaže". Bitnim ljudima u MUP-u sada je vrlo važno da u javnost ne izađe ko su korisnici, jer su pronađeni rokovnici i raznorazni spiskovi, a ne oskudeva se ni u snimljenom materijalu. Svi se sada plaše šta sve može da ispliva u javnosti, a sumnja se da među korisnicima ima i biznismena od ranije poznatih policiji. Upućeni barataju sa mogućnošću da neko od do sada uhapšenih preuzme svu krivicu na sebe i da za to bude "adekvatno nagrađen".

Javne i bombastične najave političara da će se obračunati sa kriminalom svedoče da Srbija nema strategiju za tu borbu, i da se stoga i sve završava na kampanjskim akcijama. Stručnjaci upozoravaju da državne organe ništa i do sada nije sprečavalo da vode tu borbu. Problem je što u toj borbi škripi na svim nivoima, od policije do tužilaštva i sudova.

Braća Uroš i Miloš Panić, zajedno su sa svojim drugom Vukom Stankovićem mesecima unazad podvodili žene u Beogradu. Oni su do detalja razradili "biznis", pa su čak napravili svoju instagram stranicu i sajt, a firma je bila i uredno prijavljena. Kao stopostotni vlasnik navodio se upravo Vuk Stanković.

Uprkos činjenici da se o tome u Beogradu maltene javno govorilo, niko u policiji nije reagovao. Navodno, čekalo se da svi budu pohapšeni "na gomili". Po navodima izvora Direktno.rs, Panići su za moguću raciju saznali nekoliko dana pre nego što će ona biti i izvršena. Tako su bez ikakvih problema napustili Srbiju.

U martu prošle godine, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić tvrdio je da su protiv Uroša Panića zbog kršenja bezbednosti saobraćaja podnete 84 prijave. Ni po jednoj prijavi nije završio ni u pritvoru, niti u zatvoru. Čak ni kada je policija oduzela narandžasti lamborgini, iz kojeg je Uroš Panić snimao svoju nasilničku vožnju tokom koje je vređao pripadnike MUP-a i pozivao ih da ga zaustave, "ako smeju". A sud može policiji da naloži privođenje građanina koji se ne odaziva na sudske pozive, makar to bilo i zbog najmanjeg prekršaja. Ukoliko ga policija ne nađe na adresi više puta, obavestiće sud, koji potom može da raspiše poternicu i o tome obavesti sve policijske stanice u Srbiji. U takvim slučajevima, do privođenja najčešće dolazi upravo na granici. U slučaju braće Panić ni to se nije dogodilo.

U prestoničkoj policiji sada se traže policajci koji će raditi na ovom slučaju, ali to moraju da budu oni koji će slediti naredbe sa vrha. Ide se čak toliko daleko da navodno mora da se ispoštuje ustaljena procedura, tačnije da nadležni moraju, barem, da pokušaju da im uruče poziv.

Kako dalje navodi naš izvor, ovde su vrlo ozbiljan faktor akteri tih usluga "masaže". Bitnim ljudima u MUP-u sada je vrlo važno da u javnost ne izađe ko su korisnici, jer su pronađeni rokovnici i raznorazni spiskovi, a ne oskudeva se ni u snimljenom materijalu. Svi se sada plaše šta sve može da ispliva u javnosti, a sumnja se da među korisnicima ima po koji političar i biznismen od ranije poznat policiji. 

Bilo bi normalno i profesionalno da policija kad ima podatke, hapsi i predaje tužiocu, i nakon toga se objašnjava šta je šta. Ovako unapred, na neviđeno, to je ustvari više jedna politička fraza koja služi marketingu političkih stranaka, ali i neko moguće zataškavanje ovog slučaja, barem po pitanju braće Panić.

Naime, upućeni barataju mogućnošću da neko od do sada uhapšenih preuzme svu krivicu na sebe i da za to bude "adekvatno nagrađen". Osim toga, "velikom kumu" Aleksandru Vučiću u ovom trenutku ni najmanje nije potrebno da na površinu ispliva još neka afera sa škakljivim informacijama o kumićima.

Zato će ovaj slučaj sigurno poveriti svom čoveku od poverenja u MUP-u Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati