Hronika

[ Izvor: Južne vesti ]

14. 02. 2024. 11:19 14

Pronađen Babićev vozač!

Ono što niški sudovi koji su ga osudili ne znaju, a umesto odgovora Uprava za izvršenje krivičnih sankcija upućuje na tekstove tabloida, zna Drugi osnovni sud u Beogradu koji je novinarima Južnih vesti dostavio informacije da je osuđeni za nesreću u Doljevcu Dejan Stanojević 23. maja 2022. godine počeo da izdržava kaznu zatvora u požarevačkoj "Zabeli". Ipak, ono što ne znaju je koliko je od ukupne kazne zatvora u trajanju od 4 i po godine odslužio, a za to i druge detalje upućuju na KPZ Požarevac.

Da se zvanično ne zna od kada je i gde u zatvoru vozač bivšeg direktora Koridora Zorana Babića, koji je krajem 2021. godine odlukom Apelacionog suda u Nišu pravnosnažno osuđen na 4 i po godine zatvora - nedavno je novinarima ukazao advokat porodice Stanike Gligorijević koja je pre 5 godina poginula na naplatnoj rampi u Doljevcu.

Pre nedelju dana Južne vesti su objavile da niški sudovi, takođe, tvrde da nemaju informacije o izvršenju kazne Dejana Stanojevića, a Uprava za izvršenje krivičnih sankcija koja je za to nadležna je umesto zvaničnih odgovora poslala poštom linkove do tekstova tabloida, u kojima nisu ni bili izvor, jer zvaničnih izvora u njima nema.

Ono što su tabloidi "saznali", bez zvaničnih izvora, a na šta je uputila Uprava, je da se Stanojević 24. maja 2022. godine javio u požarevački zatvor, pišu Južne vesti.

Ipak, zvanične informacije ovog puta jesu stigle od Drugog osnovnog suda u Beogradu - da je zatvorsku kaznu počeo da izdržava dan pre objave tabloida.

- Osuđeni je stupio na izdržavanje predmetne kazne zatvora dana 23.05.2022. godine. Osuđeni predmetnu kaznu zatvora izdržava u KPZ Požarevac - Zabela, gde je upućen u skladu sa odredbama Čl. 49 st. 1 Zakona o izvršenju krivičnih sankcija i Čl. 8 Pravilnika o upućivanju osuđenih, prekršajno kažnjenih i pritvorenih lica u zavode za izvršenje krivičnih sankcija - odgovaraju iz Drugog osnovnog suda u Beogradu.

Međutim, nisu odgovorili novinarima koliko je kazne do sada odslužio, s obzirom na to da je ranije zvanično objašnjeno da će mu se računati i vreme koje je proveo u pritvoru. Novinare su uputili da te informacije potraže iz požarevačkog zatvora.

Ono što jesu odgovorili je da je Babićev vozač jednom tražio odlaganje izvršenja kazne, a razlozi koje navode u Zakonu su zbog bolesti i posla zbog koga može nastati znatna šteta, ali kažu da je njegova molba bila odbijena.

- Osuđeni je u postupku izvršenja predmetne kazne zatvora koji je vođen pred Odeljenjem za izvršenje krivičnih sankcija Drugog osnovnog suda u Beogradu, podneo jednu molbu za odlaganje izvršenja kazne, dana 24.02.2022. godine, u kojoj se pozvao na razloge za odlaganje predviđene odredbama Člana 59 st. 1.1 i 7 Zakona o izvrešenju krivičnih sankcija, a koja molba je odbijena rešenjem predsednika Drugog osnovnog suda u Beogradu od dana 23.03.2022. godine - navode iz beogradskog suda.

Novinari su informacije o tome koliko je kazne do sada Stanojević odslužio, da li je bilo prekida i kada i kakav je njegov status zatvorenika, tražili od požarevačkog zatvora i odgovori se očekuju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati