Hronika

[ Izvor: Vijesti.me ]

23. 01. 2024. 08:49 38

CG policajac u prepisci: Belivuk napao Zvonka, Veselinović i Andrej Vučić drže sve konce

Policijski službenik iz Crne Gore Ljubo Milović, koji se trenutno nalazi u bekstvu, mesecima je komentarisao bezbednosne službe Srbije i Crne Gore putem aplikacije "Skaj" zajedno sa rođakom Milošem Božovićem, a u jednoj od poruka konstatuju kako brat predsednika Srbije Andrej Vučić i kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović "drže sve konce u svojim rukama", objavile su "Vijesti".

- Nevolja je napao Zvonka. I sad Zvonko bi da ga reši… Zvonko je igrao preko Andreja da se makne Nevolja i Marko (Miljković), a da dođe onaj što visi sa malim žvaljovim sinom, onaj Rošavi - kaže Božović u jednoj od Skaj poruka koje su u današnjem izdanju objavile "Vijesti".

Crnogorski policajac Ljubo Milović, podsećanja radi, u Srbiji je optužen da je vođa kriminalne grupe koja je švercovala drogu iz Ekvadora u zemlje Evrope, a slovi za osobu blisku kavčanima i narko-bosu Darku Šarić. Za njega su, prema tvrdnjama srpskog tužilaštva, radili supružnici Dušica i Daniel Jovanović, inače pripadnica Bezbednosno informativne agencije i službenik Uprave kriminalističke policije.

Oni su optuženi da su u Srbiju i Crnu Gori unosili novac stečen kriminalnim putem. Milović je na "Skaju" imalo nadimak Oficir i Zli poručnik i razmenio je sa kriminalcima na desetine hiljada poruka.

Osoba koju u "Skaj" poruci oslovljavaju sa "Rošavi" je Aleksandar Vidojević, huligan koji se ranije blisko sarađivao sa optuženim Veljkom Belivukom, a poslednji put u javnosti je viđen kada je predvodio aktiviste i simpatizere Srpske napredne stranke koji su prisustvovali konvenciji u beogradskoj "Štark Areni" krajem prošle godine. Na jednoj od fotografija Aca Rošavi se nalazi u društvu generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića.

Inače, ovo nije prvi put da se Belivuk i Veselinović pominju zajedno. Belivuk je ranije tokom postupka koji se protiv njegove grupe vodi za sedam ubistva, izjavio je da su on, Zvonko Veselinović i Aleksandar Stanković (ubijeni navijač) poslali momke da ruše u Hercegovačkoj ulici.

- Mi smo tokom noći poslali grupu mladića, jednu mi, jednu Zvonko (Veselinović prim. aut.), da se sruši Savamala. Rečeno nam je da nijednom našem članu neće biti ništa i da je za sve zadužen Veselin Milić - rekao je Belivuk.

Napomena: U prvobitnoj verziji teksta objavili smo greškom da je osoba sa kojom policajac Ljubo Milović komunicira Milo Božović, bivši gradonačelnik Budve koju smo ispravili. U međuvremenu, redakciji portala Direktno.rs javio se advokat Mila Božovića, čije reagovanje prenosimo u celosti:

"U materijalima koje smo kao odbrana dobili od suda jasno se vidi da komunikacija Mila Božovića i Ljuba Milovića ne postoji - čak ni po tvrdnji tužilaštva a posebno ne u pogledu i citatu koji ste naveli. Dakle, gospodin Milo Božović nikada nije komunicirao sa Ljubom Milovićem na opisani način, a posebno ne o ličnostima koje navodite u svom tekstu.

Priroda njihovog odnosa (Ljuba Milovića i Mila Božovića) je bila posve drugačija i neprijateljska, o čemu smo na ročištu za kontrolu optužnice sudskom veću dana 19.01.2024. godine predali više od 20 dokumenata, a o čemu je i sam gospodin Božović veoma jasno i dokumentovano govorio.

Prema tome ne znam da li se i o kom "Božoviću" radi, ali to svakako nije gospodin Milo Božović, moj klijent.

Stoga molim da kontaktirate svoj izvor i uklonite klevetničke, netačne i neproverene informacije iz navedenog teksta odmah po prijemu ovog demantija.

Molim da ovaj zahtev objavite unutar spornog teksta a nakon ispravke istog, bez bilo kakvih intervencija", istakao je advokat Mila Božovića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati