Hronika

[ Izvor: Mediji ]

14. 01. 2024. 14:25 0

ALARM Najviše alkoholisanih od 13 do 15 godina, maloletnici se i UBADALI

Lekari su noćas, za doček Pravoslavne nove godine imali pune ruke posla. Šest ekipa Hitne pomoći dežuralo je na dočeku u Beogradu, a prema rečima doktorke Olje Mirković, najviše problema bilo je sa maloletnicima u alkoholisanom stanju.

Bilo je 113 intervencija, 26 na javnom mestu i to su uglavnom problem pravili tinejdžeri u alkoholisanom stanju. Prema rečima doktorke, iza ekipe Hitne pomoći je burna noć. Osim alkoholisanih tinejdžera, bilo je problema i sa povredama sa hladnim oružjem.

- Bilo je dosta alkoholisanih stanja, najviše dečaka i devojčica od 13 do 15 godina. Apelovala bih na roditelje da obrate pažnju gde im se deca kreću - rekla je dr Mirković za "RTS".

Lekare Hitne pomoći je posebno šokirao slučaj maloletne devojčice u alkoholisanom stanju, koju je prolaznik slučajno pronašao na Kalemegdanu i prijavio.

- Devojčica je prevezena na Odeljenje za toksikologiju, zatečena je od strane slučajnog prolaznika. Šta da kažem... Treba obratiti pažnju na decu - izjavila je doktorka Mirković vidno šokirana.

Prema njenim rečima, na tri različita mesta u Beogradu došlo je do obračuna hladnim oružjem. Svi povređeni adekvatno su zbrinuti i van su životne opasnosti. Jedan od povređenih je, takođe, maloletnik, dečak od 17 godina, koji je nakon saniranja povrede prebačen u Urgentni centar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati