Hronika

[ Izvor: N1 ]

09. 01. 2024. 12:01 6

"VLAST U KRALJEVU NE SME DA SE IZGUBI": Matoviću upućene pretnje nakon što je odbio ponudu SNS

Lider Grupe građana Starosedeoci Kraljeva Ivan Matović, dobio je otvorene pretnje od predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića i to u emisiji Televizije Kraljevo, u kojoj je Glišić gostovao. "Ako hoćeš da se igraš sa vatrom, dobićeš vatru", zapretio je Glišić. Matović za N1 kaže da je sve počelo onog trenutka kad je odbio njegovu ponudu.

Da su Ivan Matović i ostali lideri opozicije bili ozbiljna pretnja da naprednjaci u Kraljevu koje inače predvodi gradonačelnik Predrag Terzić, izgube vlast, otkrio je i sam Darko Glišić.

- Lista koju smo kandidovali, u septembru je u Kraljevu imala startnu poziciju oko 34 odsto. Njegova lista, Lokalnog fronta i lista Srbija protiv nasilja, te tri liste koje pokrivaju sličan deo biračkog tela, u tom trenutku su bili na 42 odsto - rekao je Glišić u emisiji TV Kraljevo 21. decembra 2023.

I onda su, kako kaže Glišić, počeli da rade. I on lično. Otkrivajući još jedan detalj – vlast u Kraljevu ne sme da se izgubi. Matović otkriva za N1 da je poziv stigao nekoliko dana pre raspisivanja izbora. Da ga je pozvao posrednik kojem ne želi da otkriva ime i rekao mu da ima ponudu koja se ne odbija, da mora da čuje, i da je Darko Glišić rekao da mu se to ponudi.

- U tom razgovoru mi je ponuđeno, odnosno, dobio sam ponudu koja se ne odbija. Ali, odbio sam je u prvoj rečenici. Rekao sam da ne želim ni da čujem. Čovek je ponovio, ali Darko mi je rekao da te zovem. Imamo ponudu za koju ne možeš ni da shvatiš koliko je dobra. Rekao sam da me ne interesuje - kaže Matović.

Napominje da je u tom razgovoru sa posrednikom odbio i da se sastane sa Glišićem. Kako objašnjava, povod za potencijalnu ponudu bio je taj jer je Glišić smatrao da mu u Kraljevu treba neko kao što je on. Matović kaže da neće otkriti ime tog čoveka jer bi onda on bio nateran da sve to demantuje. A onda je Glišić poslao poruku.

- Da je pametan, dvaput bi razmislio. Pošto nije, upaliće se koliko večeras i počeće da lupeta gluposti, a onda ono što je rekao Zlatan – ako hoćeš da se igraš vatrom, dobićeš vatru - rekao je predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić u programu RTV Kraljevo (21.12.2023), obraćajući se Ivanu Matoviću.

Ali, kako Matović objašnjava za N1, od trenutka kada je sve to ispričao uživo na svojoj Fejsbuk stranici, krenula je kampanja protiv njega.

Sa pretnjama i slanjem poreskih inspektora u kontrolu njegove firme. Kaže da nije pošteđena ni njegova porodica.

- Nije prijatno. Moja supruga je neko ko razume i ne meša se u politiku. Ali, ovih dana joj nije prijatno. Moji roditelji su i te kako zabrinuti. Prvi put su mi to rekli. A iskreno, nije ni meni prijatno. Kada vam neko preti vatrom u zemlji u kojoj znate šta se deševa sa političkim neistomišljenicima - rekao je Matović.

Inače, lokalni naprednjaci su pred izbore u Kraljevu svakodnevno objavljivali saopštenja u kojima se u najvećem broju u negativnom kontekstu pominjao Ivan Matović. A onda su ih lokalne televizije i pojedini portali koje kontroliše SNS, objavljivali.

I sam Glišić se i pre ovog gostovanja na RTV Kraljevo više puta obraćao Matoviću, ali sa Fejsbuk stranice gradonačelnika Predraga Terzića. Ali, ono što upada u oči zapravo jeste rečnik kojim se koristio predsednik Izvršnog odbora najveće stranke u Srbiji.

Inače, nakon održanih izbora u Kraljevu, naprednjaci zajedno sa socijalistima imaju dovoljno odbornika da formiraju vlast.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati