Hronika

[ Izvor: N1 ]

05. 12. 2023. 18:15 0

"Sumnjive veze vlasti i kriminala se ne preispituju"

Zajednička fotografija Aleksandra Vidojevića, poznatijeg kao Ace Rošavog i generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića u subotu ispred beogradske Arene pre početka predizborne konvencije SNS-a, za novinara nedeljnika NIN-a Vuka Cvijića je pokazatelj da se te "sumnjive veze uopšte ne preispituju i da institucije ne rade svoj posao, nego se prave mrtve".

Aleksandar Vidojević, poznatiji kao Aca Rošavi, huligan i jedan od bliskih saradnika Veljka Belivuka uslikan je u društvu Novaka Nedića, a objavljena je i fotografija gde predvodi grupu simpatizera do Arene.

Reč je o čoveku koji je više puta privođen zbog nasilničkog ponašanja i nošenja oružja, a Belivuk ga je u svom svedočenju spominjao kao posrednika u komunikaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Široj javnosti Vidojević je postao poznat i po fotografijama sa sinom predsednika Srbije Danilom Vučićem, koje su objavljivane u javnosti. Jedna od njih nastala je na svetskom prvenstvu u fudbalu, u ruskom gradu Samara, tokom utakmice na kojoj je Srbija igrala protiv Kostarike. Tada je KRIK objavio da je Vidojević član Skupštine Fudbalskog kluba Partizan kao predstavnik navijača.

Cvijić ističe da zajednička fotografija Nedića i Vidojevića "nije iznenađenje".

- To je potvrda stvari koje smo saznavali proteklih godina vezanih za povezanost huliganskih grupa sa Novakom Nedićem - rekao je Cvijić za portal N1.

Komentarišući izjavu jedne od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Marinike Tepić da je fotografija Nedića i Vidojevića dokazi da je "Novak Nedić glavna sprega vlasti i mafije", Cvijić ističe da "takav odgovor treba da nam daju institucije".

- Pre svega treba tužilaštvo da se interesuje za to, a mi imamo glavnu tužiteljku Zagorku Dolovac i višeg tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića koji se prave gluvi na te stvari - ocenio je novinar.

On podseća da "veza ove vlasti i huliganskih grupa traje godinama".

- Ta veza počinje dok je vlast bila opozicija. Kada je hapšen Veselin Šljivančanin, tada smo videli predstavnike ove vlasti i navijačkih grupa zajedno - rekao je Cvijić.

Novinar NIN-a smatra da je zajedničko pojavljivanje Nedića i Vidojevića samo potvrda da "živimo u državi u kojoj su takve stvari postale svakodnevica".

- To je potvrda da živimo u državi u kojoj takve stvari, koje su nenormalne, za nas su postale maltene svakodnevica bez bilo kakve reakcije bilo koje institucije - zaključio je Cvijić.

Podsećamo, ovo nije prvi put da javnost saznaje za Nedićeva poznanstva i veze sa ljudima iz kriminalnih struktura.

Nedića su više puta javno optuživali da je bio blizak sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a poslednji put je snimljen tokom mitinga SNS u Pančevu, kako sa jednog splava izvodi grupu "batinaša", specijlano angažovanih za partijske potrebe. Nijedna od ovih optužbi nikada nije ispitana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati