Hronika

[ Izvor: N1 ]

29. 11. 2023. 11:47 4

Đuka u kampanji - odloženo suđenje Dijani Hrkalović

Suđenje u postupku protiv bivše državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović za trgovinu uticajem odloženo je zbog toga što se nije pojavio njen branilac Vladimir Đukanović.

Predsednica sudskog veća upitala je optuženu Dijanu Hrkalović, s obzirom na to da njen advokat Vladimir Đukanović nije prisutan, da li želi da da punomoćje drugom braniocu da je zastupa kako bi se suđenje nastavilo.

Hrkalović je takav predlog odbila, zbog čega je ročište odloženo.

Kako je predsednica veća na ročistu navela, advokat Đukanović je u utorak u 10 sati i 36 minuta obavestio sud da neće moći da prisutvuje ročištu, te da zbog toga traži da se ono odloži, ali nije naveo razlog sprečenosti.

Međutim, već sat i po vremena kasnije istog dana u svojoj objavi na društvenoj mreži X napisao je da će ove srede od 13 časova biti u Požarevcu, Malom Crniću, Velikom Gradištu i Kostolcu u okviru kampanje Srpske napredne stranke "Srbija ne sme da stane" tokom koje obilazi Srbiju već danima unazad.

Podsetimo, bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović optužena je krajem 2021. godine za trgovinu uticajem, odnosno da je uticala na dvojicu policijskih načelnika da ometaju istrage i krše zakon i to u tri slučaja.

U prvom slučaja da je naredila tadašnjem načelniku Službe za specijalne istražne metode Dejanu Milenkoviću da izveštaj o veštačenju Belivukovog telefona u postupku za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića januara 2017. godine na tramvajskim šinama ne dostavi tužilaštvu na vreme.

Izveštaj je na kraju dostavljen kad je suđenje bilo pri samom kraju. U optužnici se navodi da je Hrkalović time otežala posao tužilaštvu što je išlo naruku Belivuku koji je na kraju oslobođen.

U drugom slučaju stavlja joj se na teret da je naložila Milenkoviću da se obriše deo snimka razgovora advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u kom je on govorio o njenim vezama sa kriminalcima, ali i o njenom privatnom životu. Advokat Ognjanović je ubijen u julu 2018, a njegove ubice nisu otkrivene.

I u trećem slučaju tužilaštvo Dijanu Hrkalović tereti da je načelniku novosadske policije Miloradu Šušnjiću naredila da kriminalca Darka Eleza lažno stavi na mere praćenja i prisluškivanja kako bi sprečila da ga istražuju druge policijske uprave.

Pre nekoliko meseci portal KRIK je objavio da je Dijana Hrkalović, koristila telefon sa "skaj" aplikacijom skrivajući se iza nadimaka Arona, Vila, Nike i Rina. Inače, ovu aplikaciju za zaštićenu komunikaciju koristile su kriminalne grupe širom sveta, a na osnovu toga što je francuska policija dešifrovala sadržaj poruka iz te aplikacije pokrenuta su dva velika sudska postupka u Srbiji - protiv Belivukovog klana i Šarićeve grupe. Hrkalović, međutim, do danas nije optužena za saradnju sa kriminalcima.

Suđenje u postupku protiv bivše državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović nastaviće se u Specijalnom sudu 21. decembra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Zvali su ga Maradona

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati