Hronika

[ Izvor: 021.rs ]

17. 11. 2023. 07:00 4

Prošlo pet dana od napada - od prijave ni traga ni glasa

Osnovno javno tužilaštvo još nije donelo odluku o kvalifikaciji dela ili krivičnoj, odnosno prekršajnoj prijavi povodom napada na lidera opozicionog Pokreta za preokret Janka Veselinovića.

Kako saznaje 021.rs, tužilaštvo čeka na dokumentaciju iz novosadske policije.

S druge strane, prema nezvaničnim informacijama, policija je uzela sve izjave od učesnika sukoba u Budisavi, kako opozicionara, tako i članova Srpske napredne stranke, koji su bili sa direktorom Gradskog zelenila Milošem Egićem, kojeg je Veselinović prozvao za napad.

U odgovoru OJT poslatom 021.rs povodom dešavanja u Budisavi u nedelju, 12. novembra, navodi se da su o tome informisani od strane policije:

- Dežurni javni tužilac je primio dojavu od strane policije o događaju u Budisavi, te je naloženo da se obave razgovori sa svim akterima i očevicama događaja, pribave video snimci sa lica mesta ukoliko postoje, kao i da se Janko Veselinović pouči o pravu na podnošenje krivične prijave ukoliko se oseća ugroženo, odnosno da se u tom slučaju od istog uzme na zapisnik krivična prijava, nakon čega da se sve što je prikupljeno o predmetnom događaju dostavi Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu na uvid i donošenje odluke - navode iz tužilaštva.

Oni dodaju i da je naknadno dežurni tužilac izvešten da Veselinović, nakon što je poučen o pravu na podnošenje krivične prijave, nije želeo da istu podnese, te da je dao izjavu u formi službene beleške o obaveštenju primljenom od građana, a izjavu je u istoj formi dao i Miloš Egić.

- Nakon što se obave razgovori i sa svim drugim licima, odgovarajući izveštaj će sa prilozima biti dostavljen ovom Tužilaštvu - stoji u dopisu poslatom 021.rs.

Podsećamo da je Veselinović, kao i druge opozicione partije, optužio Egića da je napao lidera PzP.

S druge strane, SNS je ovo demantovao i optužio Veselinovića da je napao Egića tokom održavanja manifestacije u tom prigradskom naselju.

Direktor Zelenila se do sada nije oglašavao, niti izneo svoju verziju događaja, a medijima se nisu obraćali ni drugi učesnici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati