Hronika

[ Izvor: Mediji ]

19. 10. 2023. 15:19 22

Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa BIA i SBPOK ovog četvrtka je uhapšena D. Ž, predsednica Višeg suda u Nišu, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Naime, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena u periodu od februara do avgusta 2023. godine iskoristila svoj službeni položaj predsednika Višeg suda u Nišu tako što je po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R. M, kao predsednica vanraspravnog veća Višeg suda u Nišu donela i potpisala rešenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovni otpust osuđenog R. M. da bi za tu službenu radnju primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru čime je pribavila sebi i članovima svoje porodice imovinsku korist, jer je iskoristila vaučer za boravak u hotelu u trajanju od sedam dana sa porodicom.

Postoje osnovi sumnje da je vaučer u hotelu uplaćen od strane privrednog društva čiji je vlasnik sin osuđenog R. M. - B. M, dok je osuđeni R. M. bivši direktor i odgovorno lice.

Naime, osumnjičena je iskoristila svoj službeni položaj i predmet za koji je najpre bio zadužen jedan sudija tog suda presignirala i zadužila da postupa na drugog sudiju, a potom istog dana i na trećeg sudiju koji godišnjim rasporedom poslova u Višem sudu u Nišu nije bio raspoređen da postupa u predmetima u kojima se odlučuje o molbama za uslovni otpust niti u koruptivnim predmetima već u predmetima maloletnika i predmetima prvostepenog krivičnog postupka - opšta krivica, a sve u cilju ubrzavanja postupanja i donošenja pozitivne odluke o puštanju na uslovni otpust. Osumnjičena D. Ž. je po prethodnom dogovoru i obećanju sa osuđenim R. M. postupila i usvojila molbu.

Visoki savet sudstva je ovog četvrtka održao sednicu i doneo odluku o ukidanju imuniteta D. Ž. odnosno odobrio njeno lišenje slobode.

U toku su pretresi.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičenu uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati