Hronika

[ Izvor: Mediji ]

18. 10. 2023. 17:59 2

Evo zašto ocu ubice iz Mladenovca preti 20 godina robije (FOTO)

U optužnici koja je podignuta protiv Uroša Blažića zbog opravdane sumnje da je ubio devet, a ranio 12 osoba u selima Dubona i Malo Orašje navodi se i da je njegov otac, Radiša Blažić, svom sinu dao kuću na korišćenje u kojoj je bio arsenal oružja.

Radiši se na teret stavljaju krivična dela - nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom - teško delo protiv opšte sigurnosti.

Istragom je utvrđeno da je okrivljeni Radiša Blažić, otac Uroša Blažića, u kući u kojoj je živeo, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i da to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854.38 grama, kao i različite delove za oružje.

Pored toga, Radiša Blažić se tereti da je neovlašćeno nabavio veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, između ostalog i automatsku pušku sa mehanički uklonjenim fabričkim brojem proizvođača "Zastava", model M70 AB2, pištolj marke "Tokarev TT-33", kao i municiju za navedeno vatreno oružje, jednu ručnu bombu M52, jednu ručnu bombu M75 i jednu kumulativnu ručnu bombu M79, a potom je istu nakon kupovine kuće koja se nalazi u Šepšinu, tamo preneo i držao neobezbeđene na tavanu kuće, omogućivši tako svom sinu okrivljenom Urošu, kome je navedenu kuću dao na korišćenje, da dođe u posed ovog naoružanja i da ga koristi vežbajući pucanje iz označene automatske puške i pištolja u podrumu kuće i džak peska, a koju automatsku pušku, pištolj i municiju je potom koristio 4. maja tokom masakra.

I rođaci držali oružje

Goran i Boris G. iz Kragujevca, optuženi su zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući u pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je danas u 10 sati optužnicu protiv Uroša Blažića zbog sumnje da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona ubio 9, a ranio 12 osoba. Optužnicom se Blažiću na teret stavlja teško ubistvo za koje je, zaprećena kazna zatvora 20 godina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati