Život

[ Izvor: Mediji ]

04. 04. 2024. 16:48 7

Otac dečaka ubice: Od 3. maja ja sam mrtav čovek

U Višem sudu u Beogradu nastavljen je parnični postupak u slučaju "Ribnikar" koje su pokrenule oštećene porodice protiv dečaka K.K, njegovih roditelja i škole za naknadu nematerijalne štete zbog pretrpljene duševne boli i stresa usled gubitka bliske osobe.

Novinari i zainteresovana javnost u najvećoj sudnici u Palati pravde danas su prvi put mogli da čuju kako Vladimir Kecmanović, otac dečaka koji je prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi u Beogradu vidi taj tragični događaj. Čim je stao za sudsku govornicu prvo je prisutnim porodicama žrtava izrazio saučešće i žaljenje zbog onoga što se dogodilo.

Sudija mu je ukazala da prvo treba da ispriča šta se dešavalo u kući i kakvi su odnosi bili u porodici Kecmanović u danima koji su prethodili tragičnom događaju, kao i da li su primetili neobično ponašanje dečaka, da li je u svojoj sobi crtao nešto, pravio nekakve spiskove ili pravio nekakve koktele, misleći na molotovljeve koktele koje policija pronašla u rancu dečaka nakon masakra.

Na pitanja Vladimir Kecmanović nije odgovorio već je kazao da se ne oseća da može ponovo da prolazi kroz sve i da mu je neumesno iz pijeteta prema žrtvama da govori o tome kakav je njegov sin bio i kakva su porodica oni bili.

Naveo je da je on posle 3. maja "mrtav čovek" i da je danas prisutan samo zbog svoje ćerke koja je takođe žrtva svog brata.

- Da sam i kao otac i kao lekar mogao da primetim bilo šta čudno u ponašanju svog sina i da mi je bilo ko sugerisao da sa Kostom postoji bilo kakav problem, ja bih sve učinio da do tragičnog događaja ne dođe - kazao je Vladimir Kecmanović i ništa više od toga nije želeo da kaže niti je želeo da odgovara na bilo čija pitanja.

Danas je u sudnici svedočila i nastavnica koja je dečaku bila razredna tokom jedne školske godine. Ona je govorila o tome kakav je dečak bio učenik i kakav je odnos on imao sa svojim drugarima u školi ali nastavnicima.

Rekla je da je dečak bio odličan đak da nije bio u sukobu sa ostalom decom iz škole, ali da je prema nastavnicima imao dominantan stav. Kako je kazala ponašao se kao da je on "iznad, a nastavnici u sredini".

Takođe je navela i da je imao izražen takmičarski duh i da je više od ostale dece bio okrenut knjizi ali da nije bio jedini i da to nije bilo ništa neuobičajeno.

Za sutra zakazano je saslušanje drugih svedoka, ali i majke dečaka Miljane Kecmanović. Tokom njenog saslušanja javnost će biti isključena budući da ona u krivičnom postupku, koji je zatvoren za javnost, još uvek nije iznela odbranu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati