Hronika

[ Izvor: Mediji ]

16. 10. 2023. 14:00 0

"Crni ovan" opet meta vandala, vlasnik poznao napadača (VIDEO)

Kafić "Crni ovan" u Novom Sadu, okupljalište antifašista i brojnih drugih aktivista, ponovo je napadnut.

Na snimku se vidi da je jedan napadač, u noći u petak na subotu, pokušao da provali u lokal, a zatim razbio izlog i porušio stolove koji stoje napolju, a potom je oštetio susedni lokal u kojem je štamparija.

Vlasnik Crnog ovna Bojan Šovljanski je rekao da je policija obaveštena i da je obavila uviđaj, a da sada tužilaštvo treba da kvalifikuje delo.

- Na snimku je identifikovana osoba koja je već ranije fizički napadala i vređala goste lokala. Pripadnik je neofašističke organizacije i poznat po tome da je napadao naše mlađe aktiviste, presretao ih na Keju, napadao učesnike protesta ‘Srbija protiv nasilja’. Više događaja je povezano s njim - rekao je Šovljanski.

U poslednjih godinu dana to je već deveti napad, s tim što nisu svi ni prijavljeni policiji.

Šovljanski je ocenio da je štamparija stradala verovatno iz želje da se zamaskira pravi motiv napada i ispadne da je u pitanju bila nekakva tuča ili nešto slično.

Napadi su zabeleženi i u januaru, 9. maja i u junu ove godine, a Šovljanski upozorava da se obavezno događaju o "prigodnim datumima".

- Očekujemo i sada za 23. oktobar (Dan oslobođenja Novog Sada), to čak i najavljuju kod njih na grupama - istakao je Šovljanski.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Prvi put je najteže

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati