Hronika

[ Izvor: Južne vesti ]

12. 10. 2023. 11:45 0

Lopovi u Prokuplju ukrali konja, pa ga zaklali

Prokupačka policija istražuje nesvakidašnji slučaj krađe u Prokuplju koji se desio u sredu, kada je prijavljen nestanak konja, koji je potom pronađen zaklan. Iz policije kažu da su obaveštene sve inspekcijske službe i da se traga za počiniocima.

Prijava da je nepoznata osoba ukrala konja koji je bio vezan kod groblja u romskom naselju u Prokuplju primljena je nešto pre 11 sati, navode Južne vesti.

- Prijavljeno je da je neko ukrao konja, koji je potom pronađen zaklan i meso odnešeno. Policija je postupila po prijavi, izašla na lice mesta i obavestila prokupačko Osnovno tužilaštvo, kao i nadležne veterinarske inspekcije. Preduzimamo sve mere i radnje u vidu rasvetljavanja ovog slučaja - kažu u policiji.

U Tužilaštvu u Prokuplju su potvrdili da je primljena prijava i da se za sada nepoznata osoba tereti za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

Iako su u Veterinarskoj inspekciji u Prokuplju potvrdili da su izlazili i videli zaklanu životinju koja je pronađena u ataru sela Babin Potok, nisu mogli da kažu kako su i gde su sanirani ostaci te životinje, osim da su rekli da je sve urađeno po zakonu, a zatim novinare ovog portala uputili na pres službu Ministarstva poljoprivrede od kojih očekuju zvaničan odgovor.

Meštani sela Babin Potok kažu da su ostaci životinje preveženi do divlje deponije koja se nalazi nedaleko od sela i to građevinskom mašinom ICB koja je u vlasništvu Direkcije za urbanizam i izgradnju Prokuplja.

Kako je i šta je urađeno sa životinjom, gde je navodno zakopana i da li je sve urađeno po propisima znaće se nakon odgovora iz Ministarstva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati