Hronika

Dr Slavica Plavšić

11. 09. 2023. 10:02 16

Dok mi mirno šetamo, oni nas gaze

Nakon povreda zadobijenih u mučkom napadu, Predrag Voštinić, funkcioner Lokalnog fronta iz Kraljeva, zadržan je u bolnici u Kraljevu zbog observacije povrede glave. Ima prelom leve ruke, povredu levog ramena i jako je ugruvan, sa mnogo posekotina, ogrebotina, modrica... Svestan je i orjentisan. Nadajmo se da nije došlo do ozbiljnije povrede glave.

Nema nikakve sumnje da je ovaj napad direktna posledica opozicionog delovanja Peđe Voštinića, a neposredan povod je svakako to što je u subotu, na protestu, građanima podelio 100 primeraka nedelljnika NIN, kako bi se informisali o slučaju Jovanjica, najvećoj fabrici droge u Evropi i o progonu hrabrih inspektora kako bi se ceo slučaj zataškao.

Naređenje za napad na Predraga Voštinića je očigledno stiglo iz Beograda. Vozilo kojim je napadnut bilo je iz Novog Sada i u njemu je bilo više ljudi koji su nakon toga uhapšeni. Nije ovo bio ni udes, ni saobraćajna nesreća niti bilo šta drugo osim ozbiljna pretnja režima kao poslednja opomena.

Udarili su na najboljeg, najvrednijeg, na onog ko je mozak i realizator svih aktivnosti Lokalnog fronta ne samo u Kraljevu nego i u Beogradu i Srbiji ! Fizičke povrede će zaceliti, prelomljena kost će zarasti. Povući će se modrice, posekotine, ogrebotine...

Ali, ovo je ozbiljan napad režima sa direktnom i jasnom porukom da pazi šta radi i da se borba protiv vlasti surovo kažnjava.

Peđa je napadnut sinoć. Ko je sutra na redu? Hoće li nas sve pohapsiti i pobiti?

Neće vam proći, zlotvori. Ima nas mnogo.

Još jedan motiv više za borbu. Za Peđu!

Podrška od srca dragi naš Peđa. Vole te tvoji prijatelji i saborci.

Brzo nam se vrati zdrav i sa još lucidnijim idejama!

Dr Slavica Plavšić

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati