Hronika

Direktno.rs

03. 06. 2023. 08:29 10

Batinaši predsednika svih Srba biju samo narod

Državotvorni mediji građansko društvo predstavljaju kao nasilnike, navijačka mladež u kapuljačama su za njih primer srpstva, a režim pokušava da ispadne čuvar reda i mira.

Sve je više građana na protestu "Srbija protiv nasilja". A naprednjački režim je nervozan. Ipak, on brine za svoju decu i tako je izmislio novo zanimanje: NK radnik u razbijanju skupa protiv nasilja. 

Na protestu "Srbija protiv nasilja" do sada su zabeležena dva manja incidenta. Prvo je nepoznati mladić, u crnoj jakni i sa kačketom, ispred Skupštine napao ženu kojoj je oteo zastavu "Stop femicidu“, i pri tome je udario, ali su građani odmah odreagovali i oterali ga. Drugi incident se dogodio kada je fizički napadnut direktor kampanje "Kreni-promeni“, Savo Manojlović, ali su građani i ovde oterali napadača. Doduše, ne treba zaboraviti ni gužvu ispred zgrade RTS, u vreme kad se pomenuti protest već uveliko završavao. 

Tako, državotvorni mediji građansko društvo predstavljaju kao nasilnike, navijačka mladež u kapuljačama su primer srpstva, a režim pokušava da ispadne čuvar reda i mira.

Represija koju predsednik sada po svemu sudeći planira, mogla bi da preraste u dominantni oblik njegovog shvatanja demokratije. Diktatori obično posežu za njom na kraju. Hrane svoje pretorijance, ostalima ne daju ništa osim batina. 

- Radite šta hoćete, ali dok ne pobedite ja ću da radim šta hoću - to je ta pobednička mantra koja upečatljivo objašnjava slabašnost parlamenta, vlade i drugih institucija, kontrolisano sudstvo i medije, endemsku korupciju, oslonac na laži i strah. Uz to idu i oni iz džipova. Ali, nema sigurne garde, a nasilničke trupe bez moralnih obzira začas promene ćud. 

Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, u izjavi za medije, između ostalog navodi:

- Svi su upregnuti u cilju da se pokaže da u Srbiji koja vri od trećeg maja, mi živimo u zemlji koja bukvalno vri u svakom smislu, imamo epidemiju nasilja nakon dve užasne tragedije, sada mi deluje kao da je ovo jedan nesuptilan pokušaj režima i možda i BIA da razvodnji protest, da ubaci neke elemente da oni izazovu incidente - navodi Stefanović.

Aleksandar Vučić smatra da jedini može da se sa njima nosi. Pre svega to je kontrola kompleksnog fenomena ekstremnih desničara, od navijača kao jurišne političke sile do institucionalnih elita vezanih za projekat"velike Srbije“ i ratove devedesetih. Maskirani batinaši sa identičnim palicama i čekićima, izrađenim po SNS standardu, treba da ispune nalog svoje partije. Ministar policije je pak dužan da odgovori: koliku su po postojećem zakonu pomenuti batinaši sigurni u njegovom svetu u kome očigledno nema mesta za "običan narod".

Batinaši su prijatelji političkih zvezda i njegovih prijatelja, i jedni i drugi se kreću putevima izvan svakog zakona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati