Hronika

Direktno.rs

03. 05. 2023. 13:35 25

Trodnevna žalost zbog ubistva devet osoba u školi

Ministarstvo prosvete predložilo je Vladi da u Srbiji bude proglašena trodnevna žalost, od petka do nedelje, što je Vlada i usvojila, saopštio je ministar prosvete Branko Ružić na konferenciji za medije.

- Izražavam najdublje žaljenje zbog najveće tragedije koja je zadesila Srbiju u novijoj istoriji. Osmoro dece je, nažalost, izgubilo život, kao i pripadnik obezbeđenja škole, dok su povređeni učenici i nastavnica hospitalizovani. Decu roditeljima ne može niko da vrati. Događaj se desio jutros u 8.40 kada je učenik sedmog razreda izvršio ovaj čin, po prvi put u Srbiji. Prsten obezbeđanja koji je normiran i predviđen za škole postojao je i jutros. Bio je tu i video nadzor i pripadnik obezbeđenja, koji je izgubio život na dužnosti kao što je bio priustan u školski policajac. Šestoro dece je hospizalizovano i jedna nastavnica. Zahvalan sam i hrabnosti nastavnika koji su sprečili ovu tragediju - naveo je ministar Ružić.

On je dodao da je tim psihologa pozvao kako bi se učenicima i roditeljima pružila podrška u ovom traumatičnoj periodu koji sledi svima.

- Nezamislivo je kako je bilo toj deci koji su doživeli taj strah. Vlada je donela odluku o trodnevnoj žalosti na čitavoj teritoriji Srbije, počevši od petka do nedelje. Nastava će zbog ovog događaja koji se jutros dogodio, danas u popodnevnoj smeni biti suspendovana i neće biti održana. Od sutra će nastava krenuti sa minutom ćutanja. Srbija je takođe, nažalost, deo onog svega u kojem se ovakve stvari sve češće događaju - naveo je.

Podsetimo, osmoro đaka i radnik obezbeđenja ubijeni su ove srede u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a osumnjičeni je đak te škole.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati