Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

06. 04. 2023. 17:37 25

Policija će morati da vrati lamborgini koji je vozio Panić?!

Policija je pompezno oduzela "lamborgini" u kojem se vozio mladi Uroš Panić dok se snimao telefonom za društvene mreže i pravio nebrojene saobraćajne prekršaje, vozio bahato i vređao policiju. Sada će policija morati da vrati "lamborgini" vlasniku, a to je rent a kar agencija, što i ne bi bilo tako čudno da vlasnik pomenute agencije nije upravo porodica Panić.

Povod za pompezno i medijski ispraćeno oduzimanje luksuznog "lamborginija" koji je vozio mladi Uroš Panić bio je niz uvreda koje redovno izriče na račun saobraćajnih policajaca. On je kllipove u kojem je vozio bahato i rizično, činio brojne saobaćajne prekršaje i vređao policiju, kačio na Tiktok, pa je na kraju policija morala da reaguje da smiri javnost, ali i one nezadovoljne u svojim redovima.

Sada će policija morati "lamborgini" da vrati vlasniku - rent a kar agenciji. U teoriji, kako kaže advokat Ivan SImić, ta agencija može i da traži novčanu nadoknadu od MUP-a za svaki dan koji je limuzina provela na policijskom parkingu i nije izdata.

- Teoretski vlasnik privremeno oduzetog automobila može da traži odštetu za dane kada to vozilo nije bilo iznajmljeno - kaže Simić.

Pošto nije poznato da je "lamborgini" predmet krivičnog dela ili da je korišćen prilikom izvršenja krivičnog dela, čini se da policija nema osnova da zadrži taj automobil i da će, možda, vlasniku agencije morati da isplati i odštetu.

- Ne postoji propis, pravilo ili zakon koji reguliše način izdvanja vozila, sve se svodi na interna pravila od agencije do agencije - kaže sagovornik Nova.rs, inače i sam vlasnik jedne ugledne agencije za rent a kar.

Prema njegovim rečima, bukvalno se razlikuje od firme do firme.

- Neke agencije imaju uslov da vozač mora da bude stariji od 28 godina, ali druge nemaju to pravilo. Godine nisu bitne, jedino je važno da klijent ima važeću vozačku dozvolu. Od politike agencije zavisi i da li će iznajmiti skupocenu limuzinu mladoj osobi, a po broju tih sportskih automobila u Beogradu, čini mi se da je to sada trend. Za sve prekršaje koje klijent počini, on odgovara, a ne agencija, jer postoji dokumentacija ko je vozilo koristio - objašnjava advokat.

Ovo, inače, nije prvi put da policija oduzima vozilo Urošu Paniću. Nešto slično mu se desilo prošle godine u Crnoj Gori, kada je napravio saobraćajni prekršaj u Budvi. Kada je došao pred sud da plati kaznu, nepropisno je parkirao skupoceni BMW, pa mu je crnogorska policija odnela taj auto, a Panić je morao da plati i tu kaznu.

Pitanje je ko je vlasnik agencije koja je mladom Urošu Paniću bez problema dala da juri Beogradom i snima klipove za Tiktok. Reč je o rent a kar agenciji "Samlin", čiji je vlasnik Petar Panić, otac mladog Uroša Panića i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Panić, osim što je kum predsednika Republike, otac tiktokera Uroša i osuđivano lice koji je nekoliko godina proveo po ustanovama zatvorenog tipa, a proslavio se prebijanjem advokata Nikole Barovića, takođe je i, u pravom smislu te reči, kontroverzni biznismen.

Panić je biznismen koji vodi računa o voznom parku svoje agencije, pa je zbog toga došao u sukob sa komšijom, vlasnikom perionice vozila, koji se drznuo da odbije Panićevu ponudu da mu kola pere besplatno ili ispod ekonomske cene. Posle toga je usledio pritisak, pa je Panić svojim vozilima blokirao ulaz u perionicu, a kada ih je najzad uklonio, na perionici su osvanuli katanci koji nisu pripadali vlasniku.

Ali, postoji i "Samlin d.o.o.", preduzeće koje se bavi proizvodnjom i ugradnjom PVC i alu stolarije, i to je firma sa ozbiljnim kapacitetima.

Ali, ni tu nije kraj poslovne imperije porodice Panić. Petar Panić je vlasnik preduzeća "Elba tehnik" iz Novog Sada, a mladi Uroš Panić je direktor. Firma je registrovana za "trgovinu na veliko ostalim mašinama".

Petar Panić Pana je davne 2000. godine došao u sukob sa još jednim biznismenom, Ljubomirom Jovanovićem Staklenim iz Surčina, koji je bio vlasnik firme "Glas servis". Ipak, uzrok svađe nije bio nesporazum u poslu, već, kako je Jovanović svojevremeno ispričao na sudu, što je Panić hteo da "utera dug" jednom njegovom prijatelju. Navodno, iako je taj prijatelj isplatio sav dug, Panić je nastavio da ga pritiska i prilikom jednog susreta, kako je rekao Stakleni, Panić ga je napao, a on ga je u samoodbrani ranio iz pištolja i pobegao.

Jovanović je optužen za pokušaj ubistva, a pravdao se da je bio uplašen, jer je Panić u to vreme bio svemoćan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati