Hronika

Direktno.rs

28. 03. 2023. 06:55 40

Uzbuna u MUP: Ko, kome i zašto ne veruje?

Srpska policija će po odluci ministra Bratislava Gašića svakom službenom vozilu, a ima ih između 15.000 i 20.000, ugraditi GPS, a radove izvodi Telekom, saznaje Direktno.rs. Ova najnovija odluka izazvala je veliko nezadovoljstvo i nervozu među zaposlenima. Radnici MUP-a se pitaju zašto i ko će da ih prati?

Ko to kome i zašto ne veruje u MUP? Podsećanja radi, treba navesti da samo određena vozila već 10-15 godina imaju GPS, ali je sada prvi čovek srpske policije odlučio da Telekom u svakom službenom vozilu ugradi takozvane "pločice" koje će kontrolisati kilometražu i kretanje automobila. Sasvim je na mestu to učiniti "zverkama" koje zloupotrebljavaju svoju funkciju.

Javna je tajna da njima ta vozila služe u privatne svrhe, da obiđu vikendice, vozaju žene i decu, taštama prebacuju svinjske polutke. Na parkinzima širom Beograda, ispred stambenih zgrada, primetićete na desetine takvih vozila. Tu im nije mesto, stambena zgrada nije ispostava neke policijske stanice.Međutim, kako navode naši izvori, ova mera biće preduzeta i prema običnim policajcima, saobraćajcima, a to će njima stvoriti dodatni pritisak, tako da će neprekidno biti pod prismotrom. Ko to unosi "Velikog brata" u srpsku policiju? Sa svojim čvrstim limitima, Bratislav Gašić bi morao da takvu policiju, predviđenu za "očuvanje države", prilagodi posebnim potrebama apsolutnog gazde. 

U takvom konceptu, ovo nepodnošljivo liči na pokušaj brutalne privatizacije nečega što nije podložno nikakvoj razumnoj definiciji, ali ide ka varijanti pouzdanog apsolutizma. Izbor saradnika od strane velikog ŠEFA, je neka vrsta negacija. Naime, saradnici ne rešavaju ništa ako im nije dato da bilo šta reše.

Radnici MUP-a se pitaju zašto i ko će da ih prati, da zna svaki njihov dolazak, odlazak, kretanje i vožnju? Ne kažemo da zloupotreba nema, ali zašto je to potrebno vozilima za potrebe odeljenja za ishranu i smeštaj, pratnju štićenih lica, obezbeđuju određene osobe...

Kako saznajemo, radove na postavljanju GPS za potrebe MUP-a obaviće Telekom. Iz te firme navode da to rade potpuno besplatno.

Ajd' nek ostane na tome, samo...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 40

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati