Hronika

D. Ljutić

24. 03. 2023. 20:20 34

Dno nema dna: Policajac otima srpsku zastavu na Šodrošu

Pripadnik MUP-a pokušao je da uzme zastavu sa nacionalnim simbolima od aktivista na dunavcu kod Šodroša, koji su branili radnicima JKP "Vojvodinašume" da seku stabla na ovom lokalitetu.

Na dunavcu Šodroš došlo je do incidenata, a uhapšeno je više aktivista, koji su posle privođenja pušteni na slobodu. U međuvremenu je posečeno još tri stabla, a ukupno, jutros od pet časova - desetak. Aktivisti su se sukobili sa kordonom policije koji je čuvao radnike JKP "Vojvodinašume" koji seku stabla na ovom lokalitetu.

Tačnije, ovog petka oko 8.40 časova, došlo je do sukoba sa aktivistima, kada je jedan policajac pokušao da uzme zastavu od njih. Policajci su gurnuli nekoliko aktivista, jedan tvrdi da su ga udarili pesnicom, a drugog su oborili na zemlju i legli mu na vrat.

Tako je policija svojom akcijima krenula na ljude koji su nasrnuli na telo i život nosećeg stuba ove države. Jer, odbrana breze, javora i šuma je automatski napad na njega.Tvorac je zajedničku ideju o tome šta je to rodoljublje posvetio svom opstanku na vlasti. "Otimajte ZASTAVE", narediše njegovi poltroni u stalnom stanju hroničnog nervnog sloma, a dobro znamo da je izazivanje opšte frustracije i širenje straha, model za uspostavljanje građanske krotkosti i pokornosti.

Ali, da poilicija pokušava oduzimanje zastave sa nacionalnim simbolima?! Je l' to zastava "Rome", "Motorheda", platno sa natpisom "Ne damo Valensu", plen iz rata. Je l' država u ratu protiv svog naroda, a? Plan za takvu akciju verovatno ne postoji, da postoji morao bi da bude ludački besmislen. Ili, plan ipak postoji?

Sve se smatra pobunom protiv države i vladara, zavera neprijatelja sa strane uz dodatak izdajnika, plaćenika, opozicije, nezavisnih medija i opasnih novinara, ljudi sklonih da slobodno misle i govore. Odgovor vlasti:  pogan jezik, uvrede na sve strane. Ali zemljače, to je i MOJA ZASTAVA, ne samo onog koji smatra da ima hrabrost i znanje koju poseduju samo jedinstveni mudraci. Nemoj da nas projektuješ za zavšni čin. Jer, ti policijski kordoni su slika koju svet vidi o nama. Kao i lagano (nažalost) saznanje, da vlast gubi svaku meru u opštenju sa svojim narodom. 

Tako se ova Srbija pretvara u savršen zaštitni infektivni kordon bolesne vlasti. Predsednik je svojevremeno, u jednoj od mnogih svojih replika rekao da niko od nas i ne sluti kakve su sve strašne stvari pred nama. Možda je biti optimista u čestim najavama katastrofe preteška delatnost. Ipak, mučno je i odvratno živeti i preživeti tako svaki bogovetni dan.

E, ali, ZASTAVU TI NE DAM.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 34

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati