Hronika

D. Ljutić

23. 03. 2023. 11:56 9

Kavački klan i dalje VEDRI I OBLAČI Srbijom!

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv devetočlane grupe, među kojima su pripadnici MUP i BIA, kojoj se na teret stavlja šverc, kako nezvanično saznajemo, najmanje tri tone kokaina. Iza čitave priče, po navodima naših izvora, stoji šef kavčana Radoje Zvicer.

Iz Srbije u Crnu Goru švercovali su veću količinu novca zarađenog od šverca narkotika, a čitavom akcijom rukovodio je šef moćnog crnogorskog "ganga" Radoje Zvicer, koji se nalazi u bekstvu. 

Optužnicom, koja još nije pravosnažna, kao vođa ove grupe tereti se crnogorski policajac Ljubo Milović. Milović je, kako navode naši izvori, okupio oko sebe policajce, sa kojima je bio u prijateljskim ili kumovskim vezama tokom službovanja u Kotoru i Podgorici. Veruje se da je tom grupom rukovodio odbegli šef kavačkog klana Radoje Zvicer.
Kako dalje navode naši izvori, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku uniju i Australiju. Takođe, Lazović i Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vreme, njih dvojica, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. 

- Postoji sumnja da Ljubo Milović ima nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona evra zarađenih upravo švercom kokaina. Na osnovu podataka EUROPOL-a, ali i dokaza koje su prikupili tokom rada na predmetu, došli su do sumnji da je ta kriminalna organizacija krijumčarila kokain iz Latinske Amerike u Evropu i Australiju, a postoje čvrsti dokazi za prekookeansko dopremanje najmanje tri tone skupocenog praha - kaže naš sagovornik.Sumnja se da su iz Srbije u Crnu Goru transportovali veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagali su u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati