Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

15. 03. 2023. 17:34 4

Tužiteljka Savović podnosi prijavu protiv SNS advokata!

Nakon što je narodni poslanik Srpske napredne stranke, advokat Svetozar Vujačić, na tribini održanoj u ponedeljak na Pravnom fakultetu u Beogradu pod nazivom "Tužilaštvo u Srbiji – i hijerahija i samostalnost" uputio pretnje rečima "loše ćeš proći" tužiteljki Bojani Savović, ona najvaljuje da će o celom slučaju obavestiti Poverenika za samostalnost.

Narodni poslanik i advokat Svetozar Vujačić, u jednom trenutku, javno je zapretio rečima "loše ćeš proći" tužiteljki Bojani Savović, koja je takođe učestvovala na tribini! Snimak trenutka kada Vujačić stoji ispred učesnika sa mikrofonom u rukama i govori tužiteljki da će "loše proći" pojavio se i na društvenim mrežama, a o svemu je javnost najpre obavestila potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić.

Tužiteljka Bojana Savović navodi za Novu.rs da će formalno o celom događaju ću obavestiti Poverenika za samostalnost.

- Cela tribina se snimala, Pravni fakultet ima tonsko snimanje, a on je to rekao kada su bila pitanja. Ja sam se na kraju, kada smo imali završne reči, osvrnula na to što je rekao i rekla da nije u redu da mi se tako obraća kao narodni poslanik i kao neko ko će odlučivati o budućim pravnicima, a koji će kasnije odlučivati o mojoj karijeri. Rekla sam mu i da nije u redu da mi na taj način preti, na šta su svi reagovali i podržali to moje obraćanje - napomenula je ona.
Savović dodaje da je, kao što je više puta isticala, pokušala problem da reši u okviru institucije u kojoj radi, ali bezuspešno.

- Ja sam pokušala u okviru institucije da rešim, i Jasmina i ja smo pisale na Viber grupama iz kojih smo izbačene, pa smo u medijima saznavale nove neistine koje smo morale da demantujemo. Rekla sam na tribini, a sada ponavljam, ne radi se o tome da li su neka dela lakša ili teža, važna je specijalizacija. Za pet godina sam obišla ceo svet i prošla silne obuke u domenu finansijske i javne nabavke, i onda vas prebace na neku drugu oblast, a dovedu ljude koji nikada u životu nisu videli registrator koji se odnosi na bilans stanja i uspeha. Dolaze neobučeni tužioci - istakla je Savović, a o opasci da je nagrađena, dodaje:
- Nagrada je došla mimo moje volje i saglasnosti, pa ne znam kakva je to onda nagrada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati