Hronika

[ Izvor: Mediji ]

12. 03. 2023. 16:47 3

Osmaci zlostavljali dečaka, pa rekli da su se "šalili"

Ispituju se sve okolnosti slučaja u Užicu, kada su dva učenika osmog razreda OŠ "Dušan Jerković" napastvovala svog školskog druga u svlačionici. Protiv njih je poveden vaspitno-disciplinski postupak zbog vršnjačkog nasilja, a navodno su učenici izjavili da su se "šalili".

Ceo slučaj dogodio se u februaru, u svlačionici škole. Kako se sumnja, dvojica učenika su terala trećeg dečaka da skine pantalone i donji veš i dodirivali ga.

Prema rečima prijateljice majke napostvovanog dečaka, majka ne želi da bilo šta priča o tom slučaju.

- Čeka da se završi postupak koji je škola povela i veruje da će počinioci biti adekvatno kažnjeni. Inače, dete ne ide u školu - rekla je prijateljica.

Direktorka škole Mirjana Maksimović je rekla da su pokrenuti svi potrebni protokoli i vaspitno-disciplinski postupci koji su u toku.

- Odmah po saznanju o slučaju nasilja koji se dogodio, škola je preduzela sve potrebne radnje u skladu sa propisanim zakonskim aktima: prikupljanje informacija, obaveštavanje roditelja, sastanak Tima za zastitu dece/učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kojem su, po pozivu škole, prisustvovala i dva predstavnika Policijske uprave Užice i obaveštena je Školska uprava Užice. Pokrenuti su vaspitno-disciplinski postupci i oni su u toku. Izrađeni su operativni planovi zaštite za sve učesnike i oni se sprovode - navela je direktorka Maksimović za Kurir.

Ona kaže da je škola u "dosadašnjim delovanjima postupila i u narednom periodu će postupati u skladu sa propisanim zakonskim aktima i Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati