Hronika

[ Izvor: N1 ]

23. 02. 2023. 15:21 0

Član Belivukovog klana: U grupi sam bio zbog kriminala

Na današnjem ročištu članovima klana Veljka Belivuka svedočenje i slobodno izlaganje započeo je optuženi Bojan Hrvatin. On je dobio status okrivljenog saradnika jer je sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice i dobio 15 godina zatvora ukoliko bude govorio istinu o krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret, kao i o svojim saznanjima o krivičnim delima za koja se terete ostali optuženi članovi Belivukovog klana.

Hrvatin je rekao da priznaje da je član Belivukove kriminalne grupe, ali da nije član navijačke grupe Iz principa, kao i da je u Belivukovoj ekipi bio isključivo radi kriminala, a ne zbog navijanja.

Rekao je da je u Zabeli dok je bio u zatvoru upoznao Miloša Budimira tokom 2015. godine i da je preko njega upoznao ostatak ekipe.

Rekao je i da dolazi iz navijačkog sveta, da je bio navijač Rada i da nema veze sa Partizanom.

Hrvatin je na svedočenju istakao i da su optuženi Miloš Budimir i Marko Miljković u grupi "Principi" bili radi svojih kriminalnih aktivnosti i da ih nije bilo briga za navijanje, za razliku od Veljka Belivuka i Marka Budimira.

Pričao je Hrvatin najpre o ubistvu Gorana Veličkovića. Kazao je da je on bio zadužen da namami Veličkovića kako bi ga prvo oteli, a onda i ubili.

Naime, prema rečima Hrvatina, Veličković je bio označen kao "dupljak", odnosno neko ko sarađuje sa pripadnicima drugih frakcija navijača Partizana, a uz to je bio blizak sa Filipom Koraćem, navodnim vođom suparničkog škaljarskog klana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati