Hronika

[ Izvor: Novosti ]

11. 01. 2023. 22:15 4

Raspisana poternica zbog ubistva Ivane u Mirijevu

Policija je raspisala potragu za Albancem iz Crne Gore Jetmirom G., čije je prebivalište u selu Vusanje nadomak Plava, kako bi razjasnila sve okolnosti ubistva Ivane K. (26) iz Lovćenca, čije je beživotno telo pronađeno u iznajmljenom stanu u Beogradu 24. decembra prošle godine.

Postoje određeni dokazi da je on, pored ubice, poslednji video devojku živu, a da li je on zločinac vrlo brzo će biti poznato.

Na osnovu određenih veštačenja, policija je istragu ubistva usmerila ka ovom muškarcu, ali da bi postao osumnjičeni neophodno je da se odrede dodatna DNK veštačenja. U ovom trenutku neophodno je da policija dođe do njegovog biološkog traga kako bi mogla da ga uporedi sa onima pronađenim na licu mesta.

- Analiza određenih snimaka skinutih sa video-nadzora sa pojedinih zgrada pokazala je da je Jetmir G. boravio u Beogradu u vreme kada se pretpostavlja da se dogodio zločin - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi.

- Devojka je pronađena nekoliko dana posle smrti. Iako nije bilo tragova koji bi odmah ukazali da je ubijena, na obdukciji je utvrđeno da je smrt nasilna. Ivana je ugušena. Još se istražuje kako.

Tokom istrage analizirani su i njeni poslednji pozivi i poruke, pa je i to bio dodatni trag ka Jetmiru G. Od pronalaženja tela sumnjalo se da je zločinac neko ko je bio blizak sa devojkom i da ga je ona dobrovoljno pustila u stan. Iako su vrata bila zaključana, ključ nije pronađen tokom uviđaja u stanu, pa se pretpostavlja da ga je ubica poneo sa sobom.

Još tokom uviđaja forenzičari su uočili određene tragove, koji su govorili u prilog da je bilo nasilja. Studentkinja je imala podlive na vratu, kao i na licu, posebno oko usana.

Takođe, uočene su i takozvane odbrambene povrede po rukama, šaci i podlaktici.

- Dve su verzije kako je došlo do smrti - navodi sagovornik Novosti i dodaje:

- Ili joj je držao rukama nos i usta dok nije izdahnula, ili je koristio neku tkaninu. Na stočiću pored kreveta pronađena su dva lančića, za koje se pretpostavlja da su otkinuta sa njenog vrata. Ogrlice su pronađene na komodi, kao i mobilni telefon sa maskom i kožni rokovnik.

Svi prikupljeni dokazi pokazuju da je Ivana ubijena četiri do pet dana pre nego što je njeno telo nađeno. Pošto se nije javljala na telefon, njena braća su došla i pokušala da na licu mesta vide šta se događa. Kako nisu mogli du uđu u stan, pozvana je policija, koja je preko prozora ušla i zatekla jeziv prizor. Devojka je zatečena na krevetu, sa otkopčanim pantalonama i zadignutom majicom preko grudi. Nije bilo tragova krvi.

Sahranjena je posle nekoliko dana u rodnom Lovćencu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati