Hronika

Direktno.rs

05. 01. 2023. 14:43 11

5. januar 2018 - 5. januar 2023: Kako je završio Cvijan?

Telo nekadašnjeg savetnika predsednika Srbije i visokog funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Cvijana pronađeno je 5. januara 2018. godine u Dunavu, a da do danas nisu rasvetljene okolnosti pod kojim je izgubio život.

Peta godišnjica od tog tragičnog događaja mora biti povod da se istražnim organima i policiji ponovo postavi pitanje kako je i zbog čega u hladnom Dunavu skončao jedan od, u početku, najbližih saradnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i, kasnije, njegov najveći oponent u Srpskoj naprednoj stranci. Nepune četiri godine od javnosti se krila informacija o Cvijanovoj smrti, a nema indicija da je uopšte vođena ozbiljna istraga, niti da su saslušani potencijalni svedoci. Smrt Vladimira Cvijana je i posle pet godina obavijena velom tajne koji su istražni organi kad-tad morati da otkriju.

Podsećamo na činjenicu da je istaknuti član Srpske napredne stranke Veljko Belivuk prilikom saslušanja u tužilaštvu za organizovani kriminal izjavio da ima vrlo značajne informacije u smrti Vladimira Cvijana i Olivera Ivanovića, ali da on nikad nije saslušan o tome, odnosno da ga niko nije ispitao o tim informacijama i potom proverio njegove navode.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, tačno 11 dana pošto je pronađeno telo Cvijana, a to ubistvo takođe nije rešeno ni pet godina posle obećanja Aleksandra Vučića da će država Srbija otkriti ko je naredio i ko izvršio atentat na nesumnjivo najznačajnijeg srpskog političara na Kosovu i Metohiji od juna 1999. godine.

Portparoli režima Aleksandra Vučića za svog stranačkog kolegu Belivuka sve vreme govore kako laže i kleveće Vučića, ali je činjenica da Belivukove tvrdnje o smrti Cvijana i Ivanovića nikada nisu zvanično proverene. Ukoliko Belivuk zaista ne govori istinu, bio bi to jedinstven slučaj u sudskoj praksi i istoriji da optuženi izmišlja na svoju štetu, odnosno da laže tako da samog sebe još više tereti i optužuje.

Uvažavajući činjenicu da je u vreme smrti Vladimira Cvijana koju prati niz bizarnih okolnosti, kao i u vreme ubistva Olivera Ivanovića, Veljko Belivuk bio u pritvoru, verujem da saznanja ovog istaknutog člana Srpske napredne stranke mogu i te kako pomoći rasvetljavanju ovih događaja ,otkrivanju pune istine o njihovoj pozadini i konačnom namirenju pravde.

Srđan Milivojević, narodni poslanik Demokratske stranke

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati