Hronika

[ Izvor: Blic ]

07. 12. 2022. 19:09 1

UŽAS Pas doneo u dvorište ljudsku lobanju i kičmu

Ostaci ljudskog skeleta otkriveni su u selu Vrtište kod Niša nakon što je zlatni retriever meštanina Miće Markovića, doneo u dvorište ljudsku lobanju i kičmu koje je našao na obližnjem napuštenom placu. Za manje od dva meseca, to je treći skelet, kako se pretpostavlja, osoba čiji je nestanak prijavljen u niškom kraju, a koji su pronađeni u njivama i na otvorenom prostoru.

- Sedeo sam te večeri oko 21.30 časova sa komšijom Predragom Ranđelovićem u dvorištu. Pas je preskočio ogradu pa sam izašao posle nekog vremena da ga potražim. Video sam da da se vraća i otvorio mu kapiju. Nešto je nosio, mislio sam da je lopta. Onda sam video da je to bila ljudska lobanja! Stavio sam je u kesu i pozvao policiju. U međuvremenu pas je izašao opet i doneo ljudsku kičmu. Došla je patrola policije i kriminalistička tehnika i za desetak minuta su našli leš u dvorištu obližnje napuštene kuće - priča Mića Marković.Telo je ležalo na leđima u šiblju, ali su nedostajale brojne kosti, koje su, kako se pretpostavlja, raznele životinje.

- Donji deo tela je bio ceo. Grudnog koša nije bio, možda je jedno rebro samo ostalo. Videli smo košulju, kaiš, farmerice i sandale na nogama. Po garderobi smo prepoznali da bi to mogao da bude taj nestali čovek iz Popovca koga je ćerka tražila preko Fejsbuka. Policija je odnela telo na analizu kako bi se utvrdio identitet - priča Marković.

Leš je otkriven u dvorištu napuštene kuće, vazdušnom linijom udaljene pedesetak metara od kuće Ranđelovića koji kaže da se neprijatan miris osećao još od sredine avgusta, ali da niko nije mogao ni da zamisli da se u šibljaku nalazi ljudski leš.

-Došli smo oko 10.avgusta sa odmora i još od tada se osećao neki neprijatan miris. Nismo mogli da sedimo na terasi kad pijemo kafu koliko je to neprijatno mirisalo. Ali ovo je selo, mislili smo da je uginula neka mačka, pas ili neka druga životinja. Ni na kraj pameti nam nije padalo da bi u šiblju moglo da bude ljudsko telo. Ta kuća je napuštena već duže vreme a dvorište je uraslo u travu i šiblje, godinama tu niko nije kročio. Kada je komšijin pas doneo prvo ljudsku lobanju pa kičmu, došla je policija i pronađeno je telo ovde u grmlju. Tu je bio trup i donji deo tela, noge, butine, potkolenice. Moguće da su životinje raznele ostatak kostiju - priča Ranđelović.
Kako se telo našlo na tom mestu, svima u selu je misterija.

-Ne znam kako je čovek dospeo na to mesto, da li je pošao u WC pa pao ili su ga napali psi lutalice. Ovo je napušten plac. Autobuska stanica je oko 500 metara udaljena od tog mesta. Mrak je bio, moguće da ga niko nije video kada je te noći došao tu posle izlaska iz autobusa - kaže Ranđelović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati