Hronika

[ Izvor: Mediji ]

06. 12. 2022. 20:14 1

Pronađen još jedan kostur u okolini Niša

Telo neidentifikovane muške osobe pronađeno je ovog utorka u niškom selu Mezgraja nedaleko od tamošnje železničke stanice.

Telo je pronašla meštanka Mimica Arsovski i alarmirala policiju. Prema prvim informacijama, ništa ne ukazuje da je muškarac žrtva krivičnog dela, ali ono što je očigledno je da je smrt nastupila možda i mesecima ranije jer su od tela ostale samo kosti.

Mimica kaže da je ovog utorka u popodnevnim satima krenula do svoje njive koju je ove jeseni zasejala žitom kako bi videla kako usevi napreduju.

- Uvek idem prugom jer mi je tako najlakše da stignem do njive, ali je naišao voz, pa sam sišla sa šina. Sa mnom je bio i pas koji je u jednom trenutku otrčao u žbunje pa sam ga izgubila iz vida. Krenula sam da ga potražim, gledala sam okolo kada sam ugledala ljudsku lobanju. Prišla sam da bolje pogledam, htela sam da budem sigurna o čemu se radi jer sam već odlučila da pozovem policiju, pa nisam želela da izazovem lažnu uzbunu. Ispostavilo se da sam bila u pravu, videla sam kompletan skelet, na njemu je bila odeća. Sve ukazuje da taj čovek nije tako skoro preminuo - opisuje Mimica stravičan pronalazak.

Dodaje da, iako živi relativno blizu mesta gde je čovek skončao, kako kaže, nije primetila ništa sumnjivo što bi moglo da rasvetli ovu misteriju.

- Priznajem, mnogo sam se uplašila, jedva sam se pribrala da pozovem policiju, znam da je to dužnost svakog građanina. Odvela sam ih do tog mesta i pokazala im telo. Zaista ne znam ništa više, iz Mezgraje niko nije nestao, tako da taj čovek mora biti iz nekog drugog mesta. Čula sam nekog iz Hitne pomoći da je pomenuo da je jedan meštanin Popovca nestao u avgustu, da bi to možda mogao da bude on - kazala je ova žiteljka Mezgraje.

Telo muškarca će biti upućeno u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije kojom će biti ustanovljen uzrok, ali i okvirno vreme smrti. Takođe, procedura u takvim slučajevima je poređenje biloškog materijala nepoznatog tela sa uzorcima srodnika nestalih osoba kako bi eventualno došlo do identifikacije.

Ovo je drugi kostur koji je pronađen u Nišu za manje od dva meseca. Krajem oktobra u ataru sela Pasi Poljana ratar Zvonko Milić je prilikom obavljanja jesenje setve, pronašao neidentifikovane kosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati