Hronika

Srđan Milivojević

23. 11. 2022. 09:28 6

Crni datum: Četiri godine od napada na Borka Stefanovića

Na današnji dan, pre četiri godine, 23. novembra 2018. godine, u podmuklom napadu, u kom se prepoznaje do sada već mnogo puta viđen rukopis napredne mafijaške organizacije, u Kruševcu su napadnuti i teško povređeni potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović i član ove stranke Boban Jovanović. Ovaj podli napad pruzrokovao je odgovor slobodoljubivih ljudi Srbije u vidu najdužeg građanskog protesta do sada.

Posle neuobičajeno dugog sudskog postupka, vinovnici ovog napada su konačno pravosnažno osuđeni. Na žalost, svedoci smo da napredni generator mržnje i nasilja radi punom parom.

Nasilje koje promoviše napredna mafijaška organizacija ne samo da nije obuzdano, već je, naprotiv, potencirano, da bi se tako odnegovano zlo kao cunami prelilo u sve pore našeg društva razorenih institucija.

Na žalost, nasilje je danas prisutno i u školama, među mladim ljudima i decom, čemu svedočimo poslednjih dana. Naše društvo očigledno je prepušteno na milost i nemilost raznim kriminalnim klanovima koji su u ratu za naklonost režima Aleksandra Vučića spremni da bespogovorno izvrše svaku naredbu i zadatak kada je reč o opstanku na vlasti ove opake organizovane kriminalne grupe koja je Srbiju prevalila preko ivice ambisa u koji tonemo zastrašujućom brzinom.

Zato na godišnjicu ovog gnusnog kriminalnog nedela podsećam ovaj mafijaški režim da pažljivo beležimo svako nepočinstvo, svaki atak na ljudska prava i građanske slobode i svaki napad na život i dostojanstvo bilo kog građanina ove zemlje.

Važno je da režim Aleksandra Vučića što pre shvati da će se za ovakva nedela u bliskoj budućnosti odgovarati i izvršioci, ali i njihovi nalogodavci. Mnogo brže nego što sadašnji vlastodršci opijeni vlastoljubljem i moći, misle da će se to desiti.

Srđan Milivojević, narodni poslanik i predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati