Hronika

[ Izvor: Vijesti ]

24. 10. 2022. 15:08 0

U Kotoru uhapšeno više kavčana

U Kotoru je uhapšeno više osoba, pripadnika kavačkog klana zbog ubistva Jovana Jovanovića koji se dovodio u vezu sa škaljarskom grupom i nedavno likvidiranim Jovicom Vukotićem, vođom ovog klana. Kako prenose Vijesti, za to ubistvo je osumnjičeno i nekoliko visokpozicioniranih članova kavačkog klana koju su od ranije u bekstvu kao i više njih koji su u zatvoru.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti" pripadnici policije pretresali su osobe bliske kavačkom kriminalnom klanu. Povodom ovog hapšenja oglasilo se i Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

- Po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode M.K., M.Č., D.R. i M.J., i protiv njih, kao i protiv I.B. i V.V., koji su u pritvoru u Crnoj Gori, i R.Z., M.V. i S.J., koji su u bjekstvu, podnijeće izvještaj kao dopunu krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su M.K., M.Č., D.R., M.J., I.B., V.V. i S.J. učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a R.Z. i M.V. krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja - navode u SDT.Kako navode, iz dokaza i obaveštenja prikupljenih proizilaze osnovi sumnje da je, tokom 2020.godine, od strane R.Z. i M.V., protiv kojih je policija, po nalogu tužilaštva, već podnela krivičnu prijavu za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, stvorena kriminalna organizacija, sa ciljem da se, u Crnoj Gori, liši života više lica, koji su pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, pa tim i oštećeni J.J.

Lica lišena slobode će biti sprovedena specijalnom tužiocu radi saslušanja, u zakonskom roku, a prethodno je policija pretresla njihove stanove i druge prostorije koje koriste, radi pronalaska dokaza i tragova o krivičnim djelima i privremeno oduzela veću količinu vatrenog oružja, ali i novac i pokretnu imovinu za koje postoji sumnja da potiču od kriminalne jelatnosti i koji će biti predmet finansijske istrage.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati