Hronika

[ Izvor: Mediji ]

12. 10. 2022. 10:16 3

Pritvor za huligane koji su napali policiju na Prajdu

Prvi osnovni sud na predog tužilaštva odredio je pritvor za 22 privedena pod sumnjom da su 17. septembra napali policiju.

Tom prilikom je, u sukobima kod železničke stanice Karađorđev park, povređeno 13 policajaca, i oštećena su tri vozila MUP-a. Pritvor je određen zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanje u grupi koja vrši krivično delo.

Saslušani su svi osumnjičeni, od kojih je 19 izjavilo da negiraju izvršenje krivičnog, ali da ne žele da iznose odbranu, dok je troje okrivljenih iznelo svoju odbranu i negiralo izvršenje krivičnog dela.

Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da u odnosu na sva zadržana lica koja su saslušana pred tužilaštvom odredi pritvor zbog opasnosti da utiču na saučesnike koji su u bekstvu, dok je za sedam lica predložilo određivanje pritvora i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima L. T. i M. M., za koje se osnovano sumnja da su kolovođe grupe i kojima preti kazna zatvora do osam godina, predloženo je određivanje pritvora i po osnovu da su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Tužilaštvo takođe predlaže izdavanje poternice za tri okrivljena čiji je identitet utvrđen, a koji se trenutno nalaze u bekstvu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati