Hronika

[ Izvor: Vreme ]

06. 10. 2022. 21:40 14

Šamar Koraću i prekršen kodeks: Kako je Sale Mutavi navukao gnev klanova?

Nedeljnik "Vreme" u najnovijem broju otkriva dosad nepoznate detalje iz života ubijenog navijača Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, ali i šta je prethodilo njegovoj likvidaciji, koja se dogodila kod Centralnog zatvora u Beogradu. Stanković je bio vođa navijačke grupe "Janjičari", a neposredno pre ubistva, na sastanku u centru Beograda, prekršio je kodeks mafije.

- Znao je da mu preti opasnost u ratu "kavačkog" i "škaljarskog" klana koji je buktao već godinu i po dana. Ovaj vođa huligana sa Južne tribine FK Partizan priklonio se "kavčanima" koje predvodi kriminalac iz Kotora, Radoje Zvicer. I baš tih dana, pre i posle Stankovićevog ubistva, kako su kasnije policijske istrage pokazale, po srpskoj prestonici Zvicer se šetao kao slobodan čovek. Sa "škaljarima" i njihovim saradnicima iz klana Luke Bojovića situacija je bila drugačija. Naime, suparnički klan se konstantno bunio zašto Sale Mutavi nabavlja kokain po mnogo povoljnijom ceni od njih. Čak su pokušali i da izglade sukobe - navodi pomenuti nedeljnik.

Izvor nedeljnika "Vreme" kaže da su se nekoliko nedelja pre likvidacije, Aleksandar Stanković i Filip Korać susreli ispred kafea "Izlog" u Ulici 27. marta.

- Sastanak im je ugovorio jedan od opasnijih dilera heroinom u Srbiji. Pregovori su doživeli fijasko. Saletu Mutavom više nije mogla da pomogne ni politička zaštita zato što je na sastanku prekršio kodeks mafije i lupio šamar Filipu Koraću, desnoj ruci Luke Bojovića. Time je, kako se sumnja, smrtno uvredio i sagovornika i domaćina sastanka. Nekoliko klanova se udružilo i osveta je bila neizbežna - navodi taj nedeljnik.

Podsetimo, Filip Korać - čovek koji slovi za jednu od najvažnijih figura u srpsko-crnogorskom podzemlju, poznat kao desna ruka Luke Bojovića, nedavno je prvi put osuđen pred hrvatskim organima. Iako se povezivao sa teškim ubistvom, a srpske vlasti su ga predstavljale kao najopasnijeg kriminalca, Korać je osuđen na uslovnu kaznu za falsifikovanje dokumenata.

On je jedini čovek koji je ostao praktično "nedodirljiv" za ozloglašeni klan Belivuk-MIljković, a poznat je i kao "slaba tačka" pomenutog klana.

U fokusu javnosti našao i nakon ubistva Blaže Đurovića marta 2018. godine na Dušanovcu u Beogradu, a Više javno tužilaštvo je protiv njega tada pokrenulo istragu zbog sumnje da je podstrekao na pomenutu likvidaciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati