Hronika

Direktno.rs

18. 09. 2022. 16:04 18

LUDILO Huligan policajca udario lopatom u glavu?!

Veliki neredi su obeležili subotu, dan u kojoj je održana šetnja u okviru Evroprajda. Najžešći sukob viđen je kod Autokomande, gde su su sukobili huligani i policajci, a jedan pripadnik Interventne je teško povređen, i to nakon što ja dobio udarac lopatom glavu!

Bilo je puno incidenata u subotu, tenzija je, kako se početak šetnje bližio, dostizala vrhunac, a na više mesta je došlo do koškanja, pa i sukoba između policije i protivnika Prajda.

Tako je nešto posle 16 sati došlo do obračuna dve strane na početku Beogradske ulice, kada su protivnici Prajda pokušali da se približe ruti kuda je prilazila grupa učesnika Evroprajda. Ali, nisu u tome uspeli, budući da ih je policija razjurila.

Ali, samo koji minut kasnije došlo je do novog sukoba, i to mnogo žešćeg. Huligani su, naime, u Bulevaru oslobođenja, kod Autokomande, krenuli na policiju i nema čime se sve nisu služili. Korišćene su baklje i palice, pa čak i lopate, kojima su nanete teške povrede.

Upravo je jedan od huligana, kako je to poručio ministar policije Aleksandar Vulin, lopatom udario policajca u glavu u predelu slepoočnice, nakon čega je on dobio teške povrede.

- Jedan policajac je lopatom udaren u slepoočnicu, da nije imao šlem, verovatno bi stradao - rekao je Vulin gostujući na televiziji Pink, pa je dodao:

- Lopatom ste hteli da ubijete policajca, čoveka, Srbija, čoveka koji vam je komšija. Šta vam je skrivio, što ste napali policiju? Ali, kao što ste videli, policija je uspešno zaštitila sve - i učesnike parade i one koji su protivnici. Ne mislim da je ova parada vredela mojih 13 povređenih policajaca, kao što ne mislim da je ološ koji je napao policajce može za sebe da kaže da ja patriota. Odmah da kažem, naći ćemo ih i obračunaćemo se sa njima u skladu sa zakonom - naveo je Vulin.

Inače, od 13 povređenih policajcaca njih dvojica su zadržana u Urgentnom centru, dok su ostali sa lakšim povredama pušteni kućama. Napomenimo i to, tokom subote je slobode lišeno 87 lica, dok je prilikom sukoba oštećeno pet policijskih vozila.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati