Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

15. 08. 2022. 18:41 9

Ko god da je ubio Borilovića - NE TREBA da odgovara

Ministarstvo unutrašnjih poslova će formirati Komisiju koja ce detaljno ispitivati svaki korak koji je policija preduzimala u odnosu na tragični događaj na Cetinju, u kome je Vuk Borilović ubio 10 osoba, a ranio šestoro, rekao je ministar Filip Adžić.

- Mnogo je dezinformacija koje su se pojavile u javnosti, svi ljudi koji su bili na licu mesta moći će da posvedoče o tome ko je kako postupao. Naši organi unutar Uprave policije i MUP-a ispitivaće postupanje pripadnika policije - kazao je Adžić za TVCG.

Dodaje da ima utisak da se u javnosti nepravedno izbegava činjenica da je jedan policajac samo pukom srećom izbegao smrt.

Govoreći o Nenadu Nenu Kaluđeroviću, koji je u javnosti pominjan kao osoba koja je pucala u Borilovića, a koji se u nedelju odazvao na poziv Tužilaštva i nakon saslušanja je pušten, Adžić je istakao da u ovakvoj situaciji, kada je, kako se navodi, sprečio krvavi pir, ne bi trebalo da odgovara.

- Pozdravljam reagovanje Tužilaštva u odnosu na saslušanje Kaluđerovića. Bilo ko, ko u situaciji kada osoba nasumično ubija odreaguje, mislim da ne bi trebalo da odgovara", kazao je Adžić, prenosi portal RTCG-a.

Dodao je da je svima jasno koliko je Kaluđerović hrabar, ali da njegovu hrabrost ne mora niko isticati preko društvenih mreža.

- Etiketirati čovjeka i stavljati mu na teret ubistvo, pa čak i u ovim okolnostima, mislim da nije opravdano, jer mi do danas nemamo potvrdu nijednog očevica niti izjašnjenje samog Kaluđerovića da je on to uradio - kazao je Adžić.

Na pitanje da li je razmišljao o podnošenju ostavke, Adžić je kazao je on kao ministar u obavezi da stvori preduslove za bolji materijalni položaj policije i poboljšanje njihovih uslova rada, na čemu se, kako je kazao, aktivno radi.

- Kapaciteti policije su izuzetno niski. Mi nemamo u svakom gradu policijske službenike koji su u stanju da odgovore najizazovnijim akcijama - naveo je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati