Hronika

Direktno.rs

14. 08. 2022. 09:52 1

Istorija višestrukih ubistava u Crnoj Gori: Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Herceg Novi...

Masakr na Cetinju, u kojem je napadač usmrtio deset i ranio još šest osoba pre nego je ubijen, najteže je masovno ubistvo koje je pojedinac počinio u savremenoj istoriji Crne Gore.

Pre 30 godina, 3. juna 1992, Kosta Damjanović (22) ubio je devet meštana u selu Pušonjski Do kod Pljevalja, nakon čega je i on usmrćen.

Godinu kasnije, u naselju Čokrlije u bjelopoljskoj opštini, maloletni M.C. (14), ubio je svoju najužu porodicu - roditelje, brata, trogodišnjeg sestrića i babu, a potom počinio samoubistvo.

U Bijelom Polju se te 1993. dogodio još jedan zločin, kada je Novo Sošić (44) usmrtio četvoro bliskih rođaka, u njihovom domu. Među ubijenima je bilo dvoje dece od 12 i osam godina, a preživeo je samo jedanestogodišnji dečak.

Srđan Stamenković iz Niša i još pet osoba poginulo je 2001. u Beranama u planiranom miniranju trospratnice u centru grada. Ispostavilo se da je Stamenković uneo eksploziv u torbi po naredbi Zorana Stevančevića (34) iz Beograda, koji je dva meseca nakon zločina uhapšen i osuđen za višestruko ubistvo na najdužu vremensku kaznu.

Milan Zeković usmrtio je 2006, za novogodišnju noć, petočlanu porodicu u njihovoj kući u Zelenici kraj Herceg Novog. Među žrtvama su bila tri dečaka od 12, 10 i šest godina.

Bivši policajac Slavko Milović iz Andrijevice 2012. godine je u Rijeci Marsenića ubio tri osobe. Nakon što je usmrtio tasta, taštu i šuraka, počinio je samoubistvo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati