Hronika

[ Izvor: NIN/Vuk Cvijić ]

24. 06. 2022. 06:00 30

Još jedan tabloidni zaokret u slučaju Hrkalović - Dijana pod Suncem

U režiranoj predstavi Hrkalovićeva se divila Vučiću i blatila Stefanovića, a nije pitana o sumnjama da je povezana sa kriminalnim klanovima, da je stvarala partijsku policiju, organizovala nezakonitu prismotru kritičara vlasti, preuzimala policijske delatnosti. Nekad moćna državna sekretarka Dijana Hrkalović sada je svedena na sporednu ulogu u propagandnoj tabloidnoj predstavi.

Triler u režiji naprednjačkog trusta mozgova ostao je na nivou nižerazrednih ostvarenja. Očekivano, publika nije dobila nijedan odgovor van okvira ranije uspostavljene propagandne matrice - svi mogu da budu krivi osim "Sunca", kako je sada Hrkalovićeva nazvala Aleksandra Vučića.

Nije bilo neočekivano da neko ko je "miropomazan" ukidanjem zatvorskog pritvora, a zatim i zabranom napuštanja Beograda, ne dosegne nove vrhunce u tabloidnoj kanonizaciji srpskog Luja. Njen kralj Sunce pokazao je za sebe neuobičajenu uzdržanost na predstavu u njegovu čast. Još neobičnije je bilo što se pozvao na institucije koje obično ignoriše navodeći da one treba da reaguju na nastup Hrkalovićeve.

Obavestio nas je da je pasionirano gledao dvosatni nastup, čak dva puta, i zatim naveo: "Psihologijom se pomalo bavite i onda vidite da li je bila iskrena ili ne. Jedino sam siguran da ja ništa nisam učinio nažao njima. A to da prisluškujete šefa države? O moralu da ne pričam."

Кako su ove Vučićeve poruke razumeli Hrkalovićeva i Nebojša Stefanović, koga je ona prozivala, nećemo javno čuti. Očito je da je njeno "Sunce" ostavilo svojim saradnicima koje je biralo da se sami valjaju u kriminalnom blatu i da paze da njega ne ukaljaju. Da će "slučaj Dijana" dobiti takav tok postalo je jasno od kada joj je advokat postao Vladimir Đukanović Đuka, koga u sličnim slučajevima očito preporučuje partijska legitimacija, a ne advokatska. Zbog ovog Đuke, ne onog iz nacionalnog parka na Fruškoj gori, izreci "Кadija te tuži, kadija ti sudi" dodato je "i kadija te brani".

Osim divljenja Vučiću i blaćenja Stefanovića, propagandno je posebno bio važan osvrt Hrkalovićeve na Jovanjicu, gde je Đuka advokat prvookrivljenog Predraga Кoluvije. Ona se tako zapravo pridružila dobro poznatoj Vučićevoj odbrani Кoluvije. Posebno opasno, što joj neki policajci pripisuju da je radila tajno, sada je uradila javno. Crtala je metu inspektoru Slobodanu Milenkoviću koji je sa svojim saradnicima razotkrio Jovanjicu.

U režiranoj predstavi Hrkalovićeva nije pitana o sumnjama da je povezana sa kriminalnim klanovima i huliganskim grupama, da je stvarala partijsku policiju, organizovala nezakonitu prismotru kritičara vlasti, preuzimala policijske delatnosti za koje nije imala ovlašćenja, kakva je njena uloga u proganjanju sada pokojnog inspektora Dejana Jovića koji je istraživao Belivukovu grupu... Takve sumnje iznosili su mnogo pre njenog tabloidnog progona, koji je počeo krajem 2020, profesionalni mediji ali i pojedini policajci koji su protiv nje podnosili krivične prijave.

Imala je zaduženja od posebnog značaja za vlast. Saslušavala je novinara povodom afere Vetroparkovi, gde je predsednikov kum Nikola Petrović označen kao neko ko je tražio mito, učestvovala je u hapšenju policajaca koji su obznanili da su nezakonito poslati u Potočare gde je gađan Aleksandar Vučić, saslušavala je profesionalce u policiji koji nisu odgovarali vlastima, imala je zaduženja i prilikom održavanja lokalnih izbora u Lučanima...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati